foto: ddp images/Sven Simon/ Vida Press
Šūmahera ģimenei trūkstot naudas F-1 leģendas ārstēšanai
Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers pēc 2013. gada nogalē piedzīvotā slēpošnas negadījuma publiski vairs nav redzēts.
Sporta zvaigznes
2021. gada 15. aprīlis, 04:30

Šūmahera ģimenei trūkstot naudas F-1 leģendas ārstēšanai

Jauns.lv

Finansiālās grūtībās nonākusi septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera ģimene, kam nepieciešami lieli līdzekļi, lai sekmīgi turpināt slavenā autobraucēja ārstēšanu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēc 2013. gada nogalē piedzīvotā kalnu slēpošanas negadījuma Mihaēls Šūmahers nonāca komā, jo ar galvu bija atsities pret akmeni. Mihaēls slēpošanas trasē bija devies kopā ar savu tolaik 14 gadus veco dēlu Miku. Slaveno autobraucēju no nāves, visticamāk, paglāba ķivere, kura bija sportistam galvā. Pēc vairāku mēnešu ārstēšanās slimnīcā Mihaēls tika pārvests uz ģimenes mājām Šveicē pie Ženēvas ezera, kur lielākoties viņš uzturas mediķu brigādes nepārtrauktā uzraudzībā. Kopš tā laika Šūmaheru ģimene nav daudz publiski runājusi par Mihaēla veselību, dodot pamatu lērumam spekulāciju.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon
80

Kā vēsta britu laikraksts “The Mirror”, tagad vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru lielā Šūmaheru ģimenes villa Šveices Alpos izlikta pārdošanā. Īpašuma vērtība tiek lēsta aptuveni 58,7 miljonu eiro apmērā.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

gallery icon
8

Britu tabloīds vēsta, ka lēmums pārdot ģimenes īpašumu ir saistīts ar lielajām izmaksām, kas nepieciešamas pienācīgai Mihaēla aprūpei un ārstēšanai.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sākotnēji tam nedēļā tika tērēti aptuveni 150 000 eiro, bet tagad šī summa pēc britu mediju rīcībā esošās informācijas esot sarukusi gandrīz trīs reizes, tomēr tā tik un tā veidojot aptuveni trīs miljonus eiro gadā. Tāpat noteikti vēl jāpieskata dažādas citas dārgas medicīniskas procedūras, jo, spriežot pēc publiski izskanējušās informācijas, viņā ārstēšanā tiek izmantota cilmes šūnu transplantācija.

Operācijas mērķis ir reģenerēt sportista nervu sistēmu. Itāļu neiroķirurgs Nikolā Acari (Nicola Acciari) atklājis, ka Šūmahers cieš no muskuļu atrofijas un osteoporozes.    

“Pēdējos 20 gados zinātnes progress cilmes šūnu jomā ir ļoti liels, taču tas nemaina faktu, cik maz mēs zinām par cilvēka smadzenēm. Nav iespējams prognozēt, kāds rezultāts ir gaidāms pēc operācijas,” sacīja Acari.

Mirkļi no Mihaēla Šūmahera sievas Korīnas Šūmaheres dzīves

gallery icon
20

Lai tiktu pie nepieciešamajiem līdzekļiem, Mihaēla ilggadējā dzīvesbiedre Korīna jau pārdevusi aptuveni 35 miljonus vērto privāto lidmašīnu, ģimenes brīvdienu māju Norvēģijā. Tāpat izsolē par 6,6 miljoniem ASV dolāru (5,5 miljoni eiro) pārdota arī ikoniskā “Ferrari F2002” formula, kurā Šūmahers izcīnīja savu piekto pasaules čempiona titulu, bet iepriekš "Ferrari F2001" tika pārdots pat par 7,5 miljoniem ASV dolāru (6,3 miljoni eiro).