Rīgas "Dinamo" emocijām bagātā spēlē piekāpjas "Ak Bars". FOTO
Otros vārtus "Ak Bars" labā guva zviedru leģionārs Oskars Mellers.
Hokejs
2015. gada 17. augusts, 21:49

Rīgas "Dinamo" emocijām bagātā spēlē piekāpjas "Ak Bars". FOTO

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra "Latvijas Dzelzceļa" kausa mačā ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) sīvā cīņā piekāpās Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Mača rezultātu 23.minūtē atklāja rīdzinieku rindās spēlējošais vācu leģionārs Fēlikss Šics. Tiesa, pēc sešām minūtēm viesiem izdevās izlīdzināt mača rezultātu, jo precīzu metienu uz "Dinamo" vārtiem izdarīja Fjodors Malihins. Taču vēl pēc četrām minūtēm rezultāts bija jau 2:1 "Ak Bars" vienības labā. Otros vārtus viesiem guva zviedru leģionārs Oskars Mellers. Otrā perioda beigās cīņa saasinājās, jo pēdējā trešdaļas minūtē bija vairākas spēlētāju sadursmes.

Trešā perioda trešajā minūtē Latvijas komanda izlīdzināja rezultātu, jo precīzs bija Andris Džeriņš. Tomēr nepilnas deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām uzvaras vārtus "Ak Bars" vienībai guva Aleksandrs Svitovs. Zīmīgi, ka pēdējā cīņas minūtē Rīgas "Dinamo" leģionārs itāļu izcelsmes amerikānis Tims Sestito izvicināja dūres ar

Tikmēr pirmdienas pirmajā mačā Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo" ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistus.

Cīņas rezultātu 20.minūtē atklāja bijušais Rīgas "Dinamo" leģionārs Mets Elisons, bet 35.minūtē līdzsvaru uz tablo atjaunoja Stefans Kronvals. Tiesa, Minskas klubam izdevās gūt uzvaru, kad 53.minūtē otro ripu Jaroslavļas vienības vārtos raidīja Aleksandrs Materuhins.

Kā zināms, "Lokomotiv" komandā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Turnīra turpinājumā Rīgas "Dinamo" trešdien sacentīsies ar "Lokomotiv", bet Minskas "Dinamo" spēlēs ar "Ak Bars". Savukārt ceturtdienā tiks aizvadītas spēles par trešo un pirmo vietu.

Rīgas "Dinamo" asā spēlē piekāpjas Kazaņas "Ak Bars" - video:

Kā ziņots, svētdien uzvaras pirmajos dueļos izcīnīja Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" vienības. Rīgas klubs ar 4:3 pārspēja Minskas "Dinamo", bet Jaroslavļas vienība ar 3:1 uzvarēja "Ak Bars" komandu.

Šobrīd visas komandas izcīnījušas pa vienam panākumam divās spēlēs. Tas nozīmē, ka izšķirošās spēles notiks trešdien, kad arī tiks noteikts, kuras komandas spēlēs turnīra finālā, bet kuras cīnīsies par trešo vietu.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti "Ak Bars".

Kā zināms, līdzšinējās piecās pirmssezonas spēlēs "Dinamo" izcīnījusi četras uzvaras. Pirmajā pārbaudes spēlē tā ar 3:1 pieveica Toljati "Lada", kur treneru korpusā strādā bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols, bet vēlāk pēc veiksmīgi aizvadītā trešā perioda ar 6:2 pārspēja Podoļskas "Vitjaz". Turpinājumā Rīgas "Dinamo" ar 3:4 piekāpās Novosibirskas "Sibirj" komandai, kurai dienu vēlāk revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Savukārt pirms nepilnām divām nedēļām "Dinamo" ar 2:0 atkārtoti pieveica "Vitjaz".

Rīgas kluba galvenā trenera posteni šosezon ieņem somu speciālists Kari Heikile, kurš iepriekš jau vairākas sezonas strādājis KHL čempionātā. Viņa palīgi būs kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr par vārtsargiem turpinās atbildēt Juris Klodāns.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss risinās septīto reizi vēsturē. 2009.gadā sacensībās uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo", bet pērn triumfēja "Ak Bars", titula mačā pārspējot mājiniekus.

Kā zināms, šajā pavasarī Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA