foto: Lauris Vīksne/LOK
Jau piektdien "Trīs zvaigžņu balvā 2020" godinās Latvijas sporta izcilības
Citi sporta veidi
2021. gada 8. aprīlis, 10:26

Jau piektdien "Trīs zvaigžņu balvā 2020" godinās Latvijas sporta izcilības

Jauns.lv

Jau 8. aprīļa vakarā televīzijas tiešraidē pirmo reizi tiks pasniegta "Trīs Zvaigžņu balva", kas ir Latvijas valsts augstākais apbalvojums sportā, portālu Jauns.lv informēja rīkotāji.

Balsojums, kurā savu viedokli izteikuši teju 300 000 sporta līdzjutēju, ir noslēdzies pirms laba laika, taču nomināciju uzvarētāji tiks paziņoti un apbalvoti svinīgajā ceremonijā šo piektdien 21:10 TV3 kanālā.

foto: Lauris Vīksne/LOK

Par "Trīs Zvaigžņu balvas 2020" apbalvošanas ceremonijas vadītāju izvēlēts vienmēr smaidīgais un pozitīvi noskaņotais Renārs Zeltiņš, kurš ir patiesi iepriecināts un pacilāts par iespēju kļūt par daļu no svinīgā pasākuma. "Man ir liels gods būt daļai no "Trīs Zvaigžņu balvas" komandas un vadīt šo pasākumu, jo sports allaž bijis manā sirdī. Esmu saviļņots un pozitīvi uzlādēts, jo izjūtas ir neaprakstāmas tajos brīžos, kad Latvijas izcilības sportā saņem šo apbalvojumu. Ceru, ka pasākuma laikā līdzīgas ozjūtas izdosies radīt arī visiem sportistiem un skatītājiem, tverot līksmi un gandarījuma mirkļus," pirms ceremonijas saka pasākuma vadītājs Renārs Zeltiņš.

“Trīs Zvaigžņu balvas 2020” ieguvēji saņem simbolisku ķieģeli

“Trīs Zvaigžņu balva” tika veidota kā ķieģelis. Un tieši šis ķieģelis simbolizē stabilu pamatu. Manuprāt, sports ieliek pamatu ne tikai ...

gallery icon

“Trīs zvaigžņu balvas 2020” žūrijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš neslēpj, ka tieši sporta līdzjutēji lielā mērā noteikuši balvu ieguvējus: ”Nomināciju uzvarētājus noteica sabiedrības balsojums (50%), sporta žurnālistu (25%) un sportistu (25%) balsojums. Kopumā tika nobalsots teju 300 000 reižu, kas liecina, ka sasniegts labs rezultāts, un sabiedrības daļa, kam interesē sports, ir aktīvi paudusi atzinību saviem favorītiem.”

foto: Lauris Vīksne/LOK

"Trīs Zvaigžņu balvas" pasniegšana norisināsies saskaņā ar valstī pieņemtajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem un Kultūras ministrijas vadlīnijām. Filmēšana "Hanzas peronā" tika organizēta tā, lai klātienē vienlaikus atrastos iespējami mazs cilvēku skaits. Uz filmēšanu tika aicināti tikai nomināciju uzvarētāji.

foto: Lauris Vīksne/LOK

Svinīgajā "Trīs Zvaigžņu balvas 2020" pasākumā tiks paziņoti labākie 12 nominācijās – Gada izrāviens sportā, Gada notikums sportā, Gada sporta federācija, Gada sporta komanda, Gada sporta komanda individuālajos sporta veidos, Gada sporta pašvaldība, Gada sportiste, Gada sportists, Gada treneris, Mūža ieguldījums sportā, Paralimpiskais sportists/-e un Sporta pedagogs/-ģe.

foto: Lauris Vīksne/LOK

Vienas balvas – “Mūža ieguldījums sportā” –, saņēmējs jau ir zināms, un šo prestižo novērtējumu saņems leģendārā šķēpmešanas trenere un vairāku olimpisko medaļnieku audzinātāja Valentīna Eiduka.

LOK iepazīstina ar jaunās "Trīs Zvaigžņu balvas" noteikumiem

gallery icon

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas pasākumu "Trīs Zvaigžņu balva 2020" organizē vadošās Latvijas sporta organizācijas – Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

"Trīs Zvaigžņu balvas 2020" pasākuma partneri ir SIA "Latvijas Mobilais telefons", AS" Latvijas valsts meži", mazumtirdzniecības tīkls "Rimi Latvia", degvielas tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs "Circle K Latvia" un auto noma "Sixt", savukārt pasākuma informatīvie partneri ir SIA "Izdevniecība Rīgas Viļņi", AS "Radio SWH", un televīzijas kanāls TV3.