foto: AFP/Scanpix
Vasiļevskis "Lightning" vārtos svin 12. uzvaru pēc kārtas
Andrejs Vasiļevskis ir NHL līdervienības Tampabejas "Lightning" pamatvārtsargs.
Hokejs
2021. gada 24. marts, 11:32

Vasiļevskis "Lightning" vārtos svin 12. uzvaru pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības vārtsargs Andrejs Vasiļevskis otrdien palīdzēja Tampabejas "Lightning" komandai izcīnīt jau 12. uzvaru pēc kārtas.

"Lightning" viesos ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) uzvarēja Dalasas "Stars".

Rūps Hincs pirmā perioda piektajā minūtē realizēja skaitlisko vairākumu un vadībā izvirzīja "Stars", kas atlikušajā laikā vārtus vairs nespēja gūt. Viesu komandas kapteinis Stīvens Stemkoss otrā perioda devītajā minūtē ar spēcīgu metienu panāca 1:1, bet nepilnas piecas minūtes vēlāk uzvaru nesošos vārtus guva Janni Gords.

Vasiļevskis "Lightning" vārtos atvairīja 16 no 17 metieniem un ar 12 uzvarām pēc kārtas uzstādīja jaunu kluba rekordu.

Citā spēlē Arizonas "Coyotes" mājās ar 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 0:0, 3:1) "bullīšos" uzvarēja Kolorādo "Avalanche", kas iepriekšējos septiņos mačos svinēja panākumu.

Neitans Makinons viesu rindās izcēlās ar 1+2 un šajā spēlē sasniedza 200. gūto vārtu robežu. Par vienu piespēli mazāk nopelnīja Gabriels Landeskogs un Mikko Rantanens, bet divas rezultatīvas piespēles Semam Džirārdam. Arizonas vienībā vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Fils Kesels, Alekss Goligoski un Losons Krauss. Uzvaru nesošo "bullīti" iemeta Kristiāns Dvoraks.

Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) uzvarēja Floridas "Panthers" un pārtrauca četru zaudēto spēļu sēriju.

Patrikam Keinam Čikāgas komandā divas rezultatīvas piespēles, bet ar vārtiem izcēlās Dominiks Kubalīks, Pijs Saters un Karls Soderbejs. "Panthers" rindās precīzi meta Antons Stralmans un Alekss Venbergs.

Tikmēr Nešvilas "Predators" mājās ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Detroitas "Red Wings". Vārtus guva Mikaels Granlunds un Matjē Olivjē.

Visbeidzot Filadelfijas "Flyers" savā laukumā ar 3:4 (1:2, 0:2, 2:0) zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

"Devils" rindās vārti un rezultatīva piespēle Jegoram Šarangovičam un Trevisam Zeidžakam, kamēr divas piespēles nopelnīja Janne Kukanens un Tajs Smits. Mājinieku vienībā divi vārti Šonam Kuturjē, bet tikpat piespēles iekrāja Džeims van Rīmsdeiks un Jakubs Vorāčeks.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.