foto: USA Today Sports
Kurucs izlaidīs septīto spēli pēc kārtas
Rodions Kurucs (#00)
Basketbols
2021. gada 17. marts, 21:30

Kurucs izlaidīs septīto spēli pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs izlaidīs septīto spēli pēc kārtas, liecina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) savainoto spēlētāju sarakstā publicētā informācija.

Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" trešdien (ceturtdien plkst.2 pēc Latvijas laika) mājās uzņems Goldensteitas "Warriors".

Kurucam pēc 27.februāra spēles tika konstatēts sastiepums vēdera muskulatūras kreisajā pusē un kopš tās reizes viņš nav atgriezies laukumā. Latvijas basketbolists šajā sezonā 16 spēlēs vidēji sešās minūtēs guvis 1,0 punktu un izcīnījis 0,8 atlēkušās bumbas.

Traumu vajātā "Rockets" piedzīvojusi jau 17 neveiksmes pēc kārtas - Hjūstonas vienība pēdējo reizi tikpat daudz spēles pēc kārtas zaudēja savā pirmajā NBA sezonā 1967./1968.gadā (tolaik komandas nosaukums bija Sandjego "Rockets"). Šosezon "Rockets" pēdējo panākumu svinēja 4.februārī.

Neliels cerību stars parādījies pēc tam, kad komandas rezultatīvākais spēlētājs un labākais cīnītājs zem groziem Kristians Vuds ir atguvies no savainojuma - viņa dalība trešdienas mačā gan vēl ir zem jautājuma zīmes. Tāpat nav skaidrības par Danuela Hausa juniora un Bena Maklemora spēlēšanu, bet bez Kuruca nespēlēs arī Dante Eksams, Ēriks Gordons, Davids Nvaba, Džons Vols, Viktors Oladipo un Entonijs Leons Takers.

Ceturtdien maču aizvadīs arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kas plkst.1 uzņems Sakramento "Kings".

Bertāns pirmdien pēc labās kājas ikra muskuļa savainojuma izārstēšanas atgriezās laukumā, taču spēles otrajā daļā saista ceļgalus. 

Otrdien Bertāns nepiedalījās rīta treniņā un pēc trenera Skota Bruksa teiktā latvieša dalība nākamajā mačā ir zem jautājuma zīmes, taču viņš nav iekļauts starp "Wizards" savainotajiem spēlētājiem.

Bertāns šosezon 33 mačos vidēji 25 minūtēs guvis 11,2 punktus un izcīnījis 3,0 atlēkušās bumbas. Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, kritusies viņa precizitāte tālmetienos (38,6%), taču sezonas ievadā rūjienietim vajadzēja laiku, lai iekļautos spēļu ritmā.

Tāpat šodien laukumā dosies Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks", kas plkst.3.30 savā laukumā cīnīsies ar Losandželosas "Clippers". Plānots, ka dalasiešiem palīdzēs visi vadošie spēlētāji.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.