foto: AFP/Scanpix
Parīzes-Nicas velobrauciens Covid-19 ierobežojumu dēļ nebeigsies Nicā
Parīzes-Nicas velobrauciena organizators ASO risina pārrunas par divu noslēguma posmu "maršruta maiņu".
Citi sporta veidi
2021. gada 11. marts, 17:08

Parīzes-Nicas velobrauciens Covid-19 ierobežojumu dēļ nebeigsies Nicā

Jauns.lv / LETA

Parīzes-Nicas velosacensības svētdien nebeigsies Nicā, kā plānots, jo ieviesti jauni koronavīrusa ierobežošanas pasākumi Rivjēras kūrortā, ceturtdien paziņoja vietējās varasiestādes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensību organizators ASO risina pārrunas par divu noslēguma posmu "maršruta maiņu" pēc Covid-19 ierobežošanas pasākumu nedēļas nogalē atkārtotas ieviešanas šajā apgabalā, paziņoja reģionālā valdība.

"Šie posmi var notikt tikai ārpus šīs teritorijas un aiz slēgtām durvīm," teikts paziņojumā, izslēdzot tradicionālo finišu Nicas ikoniskajā "Promenade des Anglais".

Trešdien Nicas mērs Kristians Estrozi aicināja mainīt finiša vietu, lai vietējiem iedzīvotājiem būtu iespēja izmantot promenādi paredzētajā ierobežojumu piemērošanas periodā.

Pagājušā gada pēdējais Parīzes-Nicas velobrauciena posms tika atcelts pēc paziņojuma dienu iepriekš par Francijas pirmajiem ierobežošanas pasākumiem koronavīrusa epidēmijas dēļ.

Teritorijai nedēļas nogales ierobežojumi ir piemēroti jau trešo reizi, Piejūras Alpu reģionālajai pārvaldei to argumentējot ar "joprojām ļoti satraucošu" veselības stāvokli un "ārkārtīgi lielu" spiedienu uz vietējo slimnīcu resursiem.

Sākotnējā maršrutā bija paredzēts sacensībām finišēt svētdien ar 110,5 kilometru braucienu, kas sāktos un finišētu Nicā.

Arī sestdienas posma sākums bija paredzēts pilsētas centrā.

Pēc uzvaras trešdienas posmā sacīkšu vadībā ir slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma").

Latvijas braucējs Krists Neilands ("Israel Start-Up Nation") ieņem 21.vietu, līderim zaudējot vienu minūti un 45 sekundes.

79. Parīzes - Nicas velobrauciens finišēs 14.martā Nicā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās