foto: AP/Scanpix
Ukraiņu tāllēcēja Beha-Romančuka un itāļu sprinteris Jakobs Eiropas čempionātā telpās sasniedz sezonas labākos rezultātus pasaulē
Jaunā Eiropas čempione tāllēkšanā telpās Ukrainas vieglatlēte Marina Beha-Romančuka.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. marts, 22:28

Ukraiņu tāllēcēja Beha-Romančuka un itāļu sprinteris Jakobs Eiropas čempionātā telpās sasniedz sezonas labākos rezultātus pasaulē

Jauns.lv / LETA

Ukrainas tāllēcēja Marina Beha-Romančuka sestdien Polijā Eiropas čempionātā telpās pēdējā piegājienā sasniedza jaunu labāko rezultātu šosezon pasaulē un izcīnīja zelta godalgu.

Beha-Romančuka sestajā mēģinājumā aizlēca 6,92 metrus. Zelta medaļas ieguvēja par četriem centimetriem apsteidza Vācijas pārstāvi Malaiku Mihambo, kurai Eiropas čempionātā telpās izdevās sasniegt savu šīs sezonas labāko rezultātu. Bronzas medaļu ar 6,75 metrus tālu lēcienu izcīnīja zviedriete Kadi Sanja.

Otrās un trešās vietas ieguvējas savu labāko rezultātu sasniedza trešajā mēģinājumā.

Tikmēr 400 metru skrējiena finālā piekto reizi šogad Nīderlandes rekordu laboja Eiropas U-20 čempione šķēršļu skrējienā Bola Femke. Viņa finiša līniju šķērsoja pēc 50,63 sekundēm, kas šosezon Eiropā ir labākais rezultāts.

Otro vietu ar laiku 51,41 sekunde izcīnīja mājiniece Justīne Švieti, bet bronza tika Džodijai Viljamsai no Lielbritānijas, kura finišēja ar laiku 51,73 sekundes. Viljamsai tas šosezon ir labākais rezultāts.

Šajā pašā distancē vīriešu konkurencē uzvarēja spānis Oskars Husiljoss, kurš finišu sasniedza pēc 46,22 sekundēm. Viņam tas šosezon ir labākais rezultāts. Sudraba medaļu izcīnīja Tonijs van Dīpens no Nīderlandes, finišēdams pēc 46,25 sekundēm, bet bronzu ieguva viņa tautietis Līmārvins Bonevasia. Viņš uzvarētājam zaudēja 0,08 sekundes.

1500 metros sieviešu konkurencē zeltu izcīnīja Elīze Vanderelsta no Beļģijas, kura distanci mēroja četrās minūtēs un 18,44 sekundēs. Otrās vietas ieguvēja Hanna Klaina no Vācijas zaudēja nepilnas divas sekundes, bet bronzas medaļniece Marta Peresa no Spānijas atpalika vēl par dažām sekundes desmitdaļām.

Visbeidzot 60 metru sprintā vīriem par Eiropas čempionu telpās tika kronēts itālis Lamonts Marsels Jakobs. Viņš finišēja ar laiku 6,47 sekundes, sasniedzot jaunu Itālijas rekordu, kā arī sasniedza šīs sezonas labāko laiku pasaulē. Kevins Krancs no Vācijas viņam zaudēja 0,13 sekundes, bet sekundes simtdaļu lēnāks bija slovāks Jans Volko.

Uzaicinājums piedalīties Eiropas čempionātā telpās bija arī Latvijas daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei, taču viņa pēc ceļgala operācijas vēl nav gatava startēt.

Jau ziņots, ka Latvijas vieglatlētiem Iļjam Petrušenko 400 metros un Līgai Velverei 800 metros čempionāts noslēdzās jau priekšsacīkstēs.

Eiropas čempionāts telpās Toruņā notiek no 4. līdz 7.martam.