foto: REUTERS/SCANPIX
Petrušenko debijā Eiropas čempionātā telpās sasniedz sezonas labāko rezultātu
Iļja Petrušenko, neraugoties uz sezonas labāko rezultātu, Eiropas čempionātā telpās bija visai tālu no cerētā rezultāta.
Citi sporta veidi
2021. gada 5. marts, 12:46

Petrušenko debijā Eiropas čempionātā telpās sasniedz sezonas labāko rezultātu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vieglatlēts Iļja Petrušenko piektdien Polijā Eiropas čempionātā telpās, neraugoties uz sezonas labāko rezultātu, nekvalificējās 400 metru skrējiena pusfinālam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā 400 metru disciplīnā bija deviņi priekšskrējieni, no kuriem tikai divu labāko laiku īpašnieki nopelnīja iespēju startēt pusfinālā.

Petrušenko bija ceturtā priekšskrējiena dalībnieks un finiša līniju sasniedza pēc 48,46 sekundēm un ierindojās pēdējā jeb sestajā vietā. Uzvaru šajā priekšskrējienā svinēja zviedrs Karls Bengstrēms.

Latvijas sportists Toruņā sasniedza šīs sezonas labāko laiku.

400 metru disciplīnā kopumā startēja 49 sportisti, no kuriem viens tika diskvalificēts. Petrušenko kopējā ieskaitē uzrādīja 46. labāko rezultātu.

Pirms Eiropas čempionāta debitants Petrušenko sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) norādīja, ka meistarsacīkšu minimālais mērķis ir izpildīt Eiropas U-23 čempionāta normatīvu - 47,60 sekundes.

Pagājušajā gadā "Katrīnas kausa" sacensībās Kuldīgā Petrušenko sasniedza jaunu personīgo rekordu - 47,88 sekundes.

Vēlāk pēcpusdienā 800 metru priekšsacīkstēs piedalīsies otra Latvijas pārstāve Līga Velvere, kura šosezon iekštelpās vēl nav startējusi.

Uzaicinājums piedalīties Eiropas čempionātā telpās tika arī daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei, taču viņa pēc ceļgala savainojuma vēl nav gatava startēt.

Eiropas čempionāts telpās Toruņā notiks no 4. līdz 7.martam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās