Jānis Timma kļuvis par ULEB Eiropas kausa kārtas vērtīgāko spēlētāju. VIDEO
Jānis Timma vakar aizvadīja vienu no savas karjeras labākajām spēlēm.
Basketbols
2016. gada 15. decembris, 13:43

Jānis Timma kļuvis par ULEB Eiropas kausa kārtas vērtīgāko spēlētāju. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma, kurš trešdien aizvadīja savu rezultatīvāko spēli ULEB Eiropas kausa izcīņas karjerā, kļuvis par pirmā posma pēdējās kārtas vērtīgāko spēlētāju, ceturtdien paziņoja turnīra rīkotāji.

Timma guva 33 punktus, kaldinot Krievijas komandas Sanktpēterburgas "Zeņit" uzvaru 82:72 pār Malagas "Unicaja" no Spānijas.

Timma kļuva par "Zeņit" komandas varoni, jo nospēlētās 38 minūtēs un 13 sekundēs trāpīja piecus no sešiem divpunktu metieniem un septiņus no 17 tālmetieniem, kā arī realizēja abus "sodiņus". Septiņi "trejači" spēlē ir viens no labākajiem rādītājiem ULEB Eiropas kausa mačos. Turnīra rekords ir deviņi precīzi tālmetieni vienā mačā, kas pieder trim basketbolistiem.

Tāpat viņš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, tiekot pie "double-double", kā arī izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bloķējot divus metienus, pārtverot divas bumbas un pieļaujot trīs kļūdas. Viņš arī nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku pārkāpumus, tiekot pie 36 efektivitātes rādītāja punktiem, kas bija labākais rādītājs kārtā.

Timma šajā mačā laboja piecus personīgos rekordus ULEB Eiropas kausa spēlēs. Krāslavietis laboja savu efektivitātes koeficienta, punktu, aizsardzībā gūto atlēkušo bumbu, bloķēto metienu un laukumā pavadīto minūšu rekordus.

Ar 33 punktiem Timma bija rezultatīvākais šajā kārtā, bet ar desmit atlēkušajām bumbām viņš bija otrs labākais cīnītājs zem groziem.

Tikmēr 31 efektivitātes koeficienta punktu aizvadītajā kārtā nopelnīja Artūra Štālberga un Emdunda Valeiko trenētās "Ņižņij Novgorod" basketbolists Kenets Bointons, kurš guva 31 punktu, savāca sešas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, šajos statistikas rādītājos sasniedzot savus ULEB Eiropas kausa rekordus.

Savukārt 29 efektivitātes koeficienta punktus nopelnīja Zagrebas "Cedevita" basketbolists Miro Bilans, bet pie 28 punktiem tika Anžeja Pasečņika komandas biedrs Grankanārijas "Herbalife" vienībā Roiss O'Nīls.

Otrajā posmā "Zeņit" G apakšgrupā cīnīsies ar latviešu trenēto "Ņižņij Novgorod", Lietuvas komandu Viļņas "Lietuvos Rytas" un Izraēlas vienību Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav". Savukārt E apakšgrupā Pasečņika "Herbalife" un Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" spēkosies ar vēl vienu Spānijas komandu Mursijas UCAM un Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

F apakšgrupā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis" tiksies ar diviem Vācijas klubiem Minhenes "Bayern" un Ulmas "Ratiopharm", kā arī Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki". Savukārt H apakšgrupā cīnīsies divas spāņu komandas "Valencia" un Malagas "Unicaja", kā arī Zagrebas "Cedevita" un Berlīnes "Alba".

ULEB Eiropas kausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.


LETA/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA