foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/Si/ Vida Press
Porziņģis nepiedalās vēl vienā sāpīgā "Mavericks" zaudējumā; Kurucs tiek laukumā, kad viss jau izšķirts
Kristaps Porziņģis (pa labi) un Maksimiliāns Klēbers skatās laukumā notiekošo.
Basketbols
2021. gada 31. janvāris, 10:40

Porziņģis nepiedalās vēl vienā sāpīgā "Mavericks" zaudējumā; Kurucs tiek laukumā, kad viss jau izšķirts

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" cieta zaudējumu, piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 105:111 (28:29, 27:26, 27:22, 23:34) atzina Fīniksas "Suns" pārākumu.

Dalasieši piektdien aizvadīja maču Soltleiksitijā pret vietējo Jūtas "Jazz" komandu. Porziņģis laukumā pavadīja vairāk nekā 24 minūtes un guva 11 punktus, bet sestdien viņam tika dota atpūta.

Kā ierasts, "Mavericks" komandā līdera lomu uzņēmās Luka Dončičs, kurš guva 29 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja. Lielu daļu jeb 18 no saviem punktiem viņš guva trešajā ceturtdaļā, tajā skaitā astoņus pēc kārtas komandas 12:0 izrāvienā. Vēl 19 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors, bet 14 punkti bija Villijam Kolijam-Steinam.

Viesiem 29 punktus, 16 no tiem ceturtajā ceturtdaļā, guva Kriss Pols, kurš arīdzan 12 reizes rezultatīvi piespēlēja komandas biedriem. Ar 18 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Deandrē Eitons, bet pa 14 punktiem guva Mikals Bridžess un Džē Krouders.

"Suns" komandai ceturto spēli pēc kārtas nevarēja palīdzēt Devins Bukers, kurš savainojis kreisās kājas augšstilba muskuli. Tuvākajās spēlēs viņš varētu atgriezties laukumā.

Abas komandas rotācijā izmantoja pa deviņiem basketbolistiem.

Vēl trešās ceturtdaļas vidū "Mavericks" bija vadībā ar 15 punktiem, taču turpinājumā savu pārsvaru izsēja un piedzīvoja zaudējumu.

Pirmdien turpat Dalasā abas komandas aizvadīs vēl vienu savstarpējo spēli. "Mavericks" šobrīd ir savā garākajā zaudējumu sērijā kopš 2019.gada marta, kad piedzīvoja septiņas neveiksmes pēc kārtas.

"Mavericks" ar astoņām uzvarām 20 mačos ieņem 13.vietu Rietumu konferencē, apsteidzot tikai divas komandas, kamēr "Suns" ar desmit panākumiem 18 cīņās ir sestā.

Tikmēr Rodions Kurucs NBA mačā laukumā pavadīja spēles pēdējās piecas minūtes, viņa pārstāvētajai Hjūstonas "Rockets" komandai svinot uzvaru.

"Rockets" viesos ar rezultātu 126:112 (27:35, 48:22, 24:27, 27:28) pārspēja Ņūorleānas "Pelicans" un izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Kurucs laukumā devās piecas minūtes un vienu sekundi pirms pamatlaika beigām, kad hjūstonieši bija vadībā ar 123:100 un viņu pārsvars vairs nebija sadzēšams. Cēsnieks viņam atvēlētajās minūtēs pa grozu nemeta, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pieļāva divas kļūdas.

Uzvarētājiem ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kristians Vuds, bet 20 punkti, sešas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles bija Viktoram Oladipo.

Pretiniekiem ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām ražīgākais bija Zaions Viljamsons.

"Rockets" ar deviņām uzvarām 18 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, kur "Pelicans" ar septiņiem panākumiem 18 dueļos atrodas priekšpēdējā jeb 14.pozīcijā.

Hjūstonas komanda izbraukumu turpinās ar diviem mačiem pret Oklahomasitijas "Thunder", bet noslēgs ar cīņu pret Memfisas "Grizzlies".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.