"Blue Jackets" aizmaina savu uzbrukuma līderi uz "Jets" un pretī iegūst somu uzbrucēju Laini
foto: AFP/Scanpix
Dibuā jau iepriekš neslēpa, ka vēlas tikt aizmainīts no Kolumbusas komandas.
Hokejs
2021. gada 23. janvārī, 20:25

"Blue Jackets" aizmaina savu uzbrukuma līderi uz "Jets" un pretī iegūst somu uzbrucēju Laini

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" sestdien maiņas darījumā no Vinipegas "Jets" ieguvusi somu uzbrucēju Patriku Laini, ziņo līga.

"Blue Jackets" aizmaina savu uzbrukuma līderi uz "...

"Blue Jackets" apmaiņā pret uzbrucējiem Laini un Džeku Rosloviču Vinipegas "Jets" komandai pretim deva Pjēru Liku Dibuā un nākamā gada trešās kārtas drafta izvēli.

Dibuā jau iepriekš neslēpa, ka vēlas tikt aizmainīts no Kolumbusas komandas. Pēdējais piliens bija pirms divām dienām, kad "Blue Jackets" papildlaikā ar 2:3 zaudēja Stenlija kausa ieguvējai Tampabejas "Lightning".

Uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja vien trīs minūtes un 55 sekundes, jo vienā no epizodēm pie borta viņš nospēlēja pārlieku pasīvi, kas nebūt pie sirds negāja galvenajam trenerim Džonam Tortorellam.

"Dibuā bijis komandas nozīmīga vērtība gan iepriekšējās sezonās, gan šajā, tomēr uzskatām, ka abas puses būs ieguvējas no šī darījuma," pēc veiktajām izmaiņām sastāvā teica "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens.

22 gadus vecais Dibuā pēc aizvadītās sezonas bija ierobežoti brīvais aģents un ilgu laiku nespēja vienoties ar "Blue Jackets", jo cerēja, ka tiks aizmainīts jau starpsezonā. Uzbrucēja vēlmes nepiepildījās, tāpēc viņš noslēdza jaunu divu gadu līgumu par kopējo summu desmit miljoni ASV dolāru.

Pagājušajā sezonā Dibuā Kolumbusas komandā vidēji laukumā 70 spēlēs pavadīja 17 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā sakrāja 18 vārtus un 31 rezultatīvu piespēli. Viņš bija vienības rezultatīvākais spēlētājs.

2016.gada drafta trešais numurs Dibuā savā NHL karjerā aizvadījis 239 regulārā čempionāta spēles, tajās izceļoties ar 66 vārtiem un 93 piespēlēm. Tāpat viņš piedalījies 26 izslēgšanas spēlēs, iekrājot astoņus vārtus un 11 piespēles.

Tikmēr Laine šosezon aizvadījis tikai vienu spēli, jo iedzīvojies ķermeņa augšdaļas savainojumā. Pēc šīs sezonas Laine kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, taču "Blue Jackets" vienības apskatnieki ziņo, ka Kekelainens jau izrādījis interesi pagarināt līgumu ar Somijas izlases uzbrucēju. Zīmīgi, ka Kekelainens un Laine abi ir dzimuši Tamperē, bet iepriekš sastrādājušies arī Somijas izlasē.

2019.gada septembra beigās Laine ar Vinipegas "Jets" parakstīja divu gadu līgumu par kopējo summu 13,5 miljoni ASV dolāru.

Laine šīs sezonas atklāšanas spēlē pret Kalgarī "Flames" izcēlās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

2016.gada draftā Laini "Jets" izvēlējās ar kopējo otro numuru, jo tā gada drafta spožākā zvaigzne bija Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Ostons Metjūss.

Piecu NHL sezonu laikā Laine guvis 140 vārtus, kas šajā laika periodā ir devītais labākais rādītājs visā līgā. Pagājušajā sezonā uzbrucējs 68 spēlēs izcēlās ar 28 vārtiem un 35 rezultatīvām piespēlēm, vidēji mačā nopelnot 0,93 punktus, kas viņam līdz šim ir karjeras labākais sniegums.

Kopumā NHL viņš aizvadījis 306 regulārā čempionāta spēles, tajās izceļoties ar 140 vārtiem un 110 piespēlēm. 24 izslēgšanas spēlēs Laine nopelnījis astoņus vārtus un tikpat rezultatīvas piespēles.

Savukārt Roslovičs šosezon pie jauna līguma vēl nebija ticis un atradās ierobežoti brīvā aģenta statusā. Sestdien viņš ar Kolumbusas komandu parakstīja divu gadu līgumu par kopējo summu 3,8 miljoni ASV dolāru.

Aizvadītajā sezonā Kolumbusā dzimušais uzbrucējs 71 spēlē guva 12 vārtus un 17 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Rosloviču NHL draftā ar kopējo 25.numuru 2015.gadā izraudzījās "Jets". NHL karjeras laikā uzbrucējs aizvadījis 180 regulārā čempionāta spēles, tajās iekrājot 26 vārtus un 41 piespēli. 20 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā piecas rezultatīvas piespēles.

"The Athletic" vēsta, ka Roslovičs Kolumbusā atrodas jau kopš starpsezonas sākuma, tāpēc viņam nebūs jāievēro karantīna, ko piemēro personām, kuras šķērsojušas ASV un Kanādas robežu. Šī iemesla dēļ nedz Laine, nedz Dibuā kādu laiku savām jaunajām komandām, visticamāk, nevarēs palīdzēt.

"Blue Jackets" sestdien tiekas ar "Lightning", bet "Jets" paredzēta tikšanās ar Otavas "Senators".

"Jets" Ziemeļu divīzijā ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem trešo vietu, kamēr "Blue Jackets" ar četriem punktiem piecos mačos Centrālajā divīzijā ierindojas sestajā pozīcijā starp astoņiem klubiem.