Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai tiešām būs tik traki? Ko zvaigznes vēsta par Latvijas basketbola izlasi
„Spriežot pēc dibināšanas perioda, es nevarētu teikt, ka kopumā mūsu izlasei ir paredzēts veiksmīgs liktenis,” skeptiski par Latvijas basketbola izlases potenciālu izsakās astrologs Kristaps Baņķis.
Basketbols

Vai tiešām būs tik traki? Ko zvaigznes vēsta par Latvijas basketbola izlasi

Jauns.lv

Šobrīd Rīgā pilnā sparā norit Eiropas čempionāts basketbolā, kurā spēkiem mērojas arī Latvijas izlase. Aizvadītas vien divas spēles, piedzīvojot gan uzvaru, gan zaudējumu, tāpēc interesanti uzzināt – ko par izlases sastāvu un potenciālu vēsta zvaigznes?

Vai tiešām būs tik traki? Ko zvaigznes vēsta par L...

Blūms nes neveiksmi

Latvijas basketbola izlase Eiropas čempionāta ietvaros aizvadītajās spēlēs, sākumā pārspējusi Beļģiju ar 78:67 un pēcāk piekāpusies Lietuvas izlasei ar 49:68. Šodien, 7. septembrī, pulksten 18:30, „Arēnā Rīga” Latvijas izlasei paredzēts aizvadīt trešo spēli, stājoties pretī čempionātu veiksmīgi uzsākušajai Čehijas valstsvienībai. Neskatoties uz to, ka čempionāts tikko sācies, astrologs Kristaps Baņķis savos redzējumos ir pagalam skeptisks un mudina veltīgi necerēt: „Ainaram Bagatskim uz šo brīdi ir patiesi spriedzes pilns horoskops. Lai cik arī nelaikā, taču tieši līdz septembra vidum viņam ir vislielākais kritums.” Īpaši kritiski astrologs izsakās par Latvijas izlases kapteini, aizsargu Jāni Blūmu: „Blūmam sportista karjerā šobrīd ir kaut kāda perioda noslēguma fāzē un iestājies tāds kā paguruma brīdis. Rezultātā, šī cilvēka harizma nav ne tuvu tik liela, lai piespiestu veiksmes svaru kausu nosvērties par labu komandai – viņš nav izlases lokomotīve, kas dzītu visus uz priekšu. Nākotnē es tiešām ieteiktu nomainīt mūsu basketbola izlases kapteini.”

Izlases fortūna ir problemātiska

Problēmu aizmetņus sporta astrologs pamanās atrast arī Latvijas basketbola un izlases pirmsākumos – izlases dibināšanas periods veiksmes ziņā esot pagalam sarežģīts. „Izlases fortūna kopumā ir ļoti problemātiska. Spriežot pēc dibināšanas perioda, es nevarētu teikt, ka kopumā mūsu izlasei ir paredzēts veiksmīgs liktenis. Viss šķiet tik sarežģīts, ka pie mazākajiem panākumiem veiksme tiek krasi pārtērēta un tūlīt jāseko kritumam,” secina Baņķis.

Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīra D apakšgrupas otrās kārtas spēlē Rīgā salūza otrā puslaika otrajā pusē un ar rezultātu 49:68 (19:13, 9:16, 11:20, 10:19) piekāpās Lietuvas valstsvienībai. Latvijas izlasē rezultatīvākie bija Kaspars Bērziņš un Rolands Freimanis, kuri abi guva pa astoņiem punktiem, bet sešus no tiem sameta jau dažās pirmajās minūtēs. Tāpat Freimanis izcēlās ar deviņām atlēkušajām bumbām. Savukārt pa sešiem punktiem iemeta Jānis Blūms un Dairis Bertāns. Tikmēr Lietuvas rindās ar 15 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Jons Valančūns, kuram ar 13 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām piebalsoja Jons Mačulis, bet 12 punktus sameta Mants Kalnietis.

Savukārt otro smago zaudējumu divās dienās svētdien cieta Igaunijas vīriešu basketbola izlase, kas Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēlē Rīgā ar 55:84 kapitulēja Beļģijai.

Tūkstošiem fanu vidū Latvijas-Lietuvas basketbola cīņu vēro arī prominences

Gan Valsts prezidents, gan premjere pagodināja Eiropas čempionāta basketbolā spēli starp Latviju un Lietuvu. Pilnībā izpārdotā arēnā pulcējās tūkstošiem basketbola ...


Kasjauns.lv/Foto: Aigars Hibneris, Ieva Lūka/LETA, Edijs Pālens/LETA