foto: Ekrānuzņēmums
Bertāns stāsta par sajūtām pirmajā sezonas mačā un trīs pēc kārtas iemestajiem trīspunktu metieniem
"Tāls metiens nav mana pirmā izvēle, taču, ja ir laba pozīcija, varu mest," teica Bertāns.
Basketbols
2020. gada 25. decembris, 13:11

Bertāns stāsta par sajūtām pirmajā sezonas mačā un trīs pēc kārtas iemestajiem trīspunktu metieniem

Jauns.lv / LETA

15 minūtes bija vajadzīgas septiņu mēnešu laikā zaudēto izjūtu atgūšanai, pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" zaudējuma zaudējuma trešdien pret Filadelfijas "76ers" kluba "Twitter" kontā pēc mača saka Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā cīņā "Wizards" viesos ar 107:113 (26:30, 33:28, 24:15, 24:40) piekāpās "76ers".

Bertāns šīs sezonas pirmajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva 14 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un reizi rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja četrus no sešiem trīspunktu metieniem, bet vienīgais divpunktu metiens nebija precīzs.

Tāpat Bertāns iemeta abus soda metienus, reizi bloķēja metienu, bet "Wizards" ar latvieti laukumā zaudēja par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

Otrs Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks laukumā nedevās, lai arī bija pieteikts mačam.

"Pirmo trīspunktu metienu iemetu no stūra, otrais iekrita nākamajā uzbrukumā," par spēli ar Filadelfijas "76ers" saka Bertāns. "15 minūtes bija vajadzīgas, lai atgūtu tās sajūtas, kas bija bijušas laukumā pirms septiņiem mēnešiem, un, metot trešo, jau biju pārliecināts, ka tas būs iekšā."

Latvietis saka, ka lielāku uzmanību velta pāris pirmajiem metieniem, kurus cenšas izdarīt labākā pozīcijā, bet pēc tam jau vairs nav lielas nozīmes, kāda ir pretdarbība, ja pirmie metieni ir bijuši sekmīgi. It sevišķi svarīgi ir labi sagatavot pirmo metienu pēc iesaistīšanās spēlē no rezervistu soliņa.

"Dažos mačos varu spēlēt piecas - desmit minūtes, citās - pusstundu," saka Bertāns, uzsverot, ka minūšu skaits laukumā neietekmē viņa sniegumu.

Vērtējot komandas aizsardzību pirmajā NBA sezonas mačā, Latvijas basketbolists atzīmēja, ka joprojām ir kļūdas, taču bija intensitāte un vēlēšanās strādāt aizsardzībā. Kā galveno aizsardzībā viņš minēja spēlētāju vēlmi palīdzēt viens otram.

Šosezon "Wizards" rindās spēlē Rasels Vestbruks, kurš pazīstams ar spēju atrast ar piespēli laukumā citus komandas basketbolistus. Viņš jau savā pirmajā mačā Vašingtonas vienības rindās sakrāja "triple'double". Vestbruks savā debijā "Wizards" rindās izcēlās ar 21 punktu, 11 atlēkušajām bumbām un 15 rezultatīvām piespēlēm.

"Nebijām par to runājuši, tas notika dabiski," par sadarbību laukumā saka "latviešu lāzeris". "Manuprāt, brīvu vietu metienam laukumā izdevās atrast tīri labi, Nebijām runājuši, kur būšu vai pēc kādiem aizsegiem man tiks piegādāta bumba. Domāju, ka Vestbruks ņēma vērā arī pagājušās sezonas spēles pret mums."

Par treniņu darbu starpsezonā Bertāns saka, ka grūtākais darbs ir bijis panākt, lai kājas ir gatavas darāmajam laukumā un lai nav grūti atgriezties laukumā. Tāpat viņš arī turpināja darīt to, ko dara laukumā - mest trīspunktu metienus.

Bertāns ir pazīstams ar saviem tālajiem trīspunktu metieniem, regulāri apdraudot grozu metru - divus aiz trīspunktu metienu līnijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Ne gluži no puslaukuma, taču pāris reizes metieni nebija tālu no laukuma centra apļa," par ieplānoto metienu tālumu stāsta basketbolists. "Tas ir atkarīgs no sajūtām. Tāls metiens nav mana pirmā izvēle, taču, ja ir laba pozīcija, varu mest. Treneris par to neko neteiks, ja netrāpīšu."

Gatavojoties sezonai, "Wizards" aizvadīja trīs pārbaudes spēles, kurās ar 114:119 piekāpās Bruklinas "Nets", bet Detroitas "Pistons" zaudēts ar 86:97. Atbildes mačā "burvji" "Pistons" pieveica ar 99:96.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.