Hokejs
2020. gada 9. decembris, 13:15

Bukarts un Skvorcovs tikuši pie pilnvērtīgiem līgumiem ar Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" noslēgusi oficiālus līgumus ar uzbrucējiem Gunāru Skvorcovu un Rihardu Bukartu, kuriem iepriekš spēkā bija pārbaudes laika līgumi, ziņo KHL.

Skvorcovs rīdziniekiem pievienojās 11. novembrī, bet dažas dienas vēlāk kļuva zināms, ka Latvijas galvaspilsētas klubā uz pārbaudes laiku ieradies arī Bukarts.

Bukarts pagājušajā sezonā spēlēja Vācijas spēcīgākā čempionāta (DEL) komandā Diseldorfas EG. Tās rindās viņš laukumā devās 48 spēlēs, izceļoties ar desmit vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Uzbrucējs "Dinamo" komandu iepriekš karjerā pārstāvēja 2017./18.gada sezonā, bet pēc devās uz DEL čempionātu, kur pievienojās Berlīnes "Eisbaren".

2017./18.gada sezonā Bukarts 14 KHL spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem.

Tikmēr Skvorcovs sezonu sāka Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienībā, kurā četrās spēlēs nopelnīja vienu rezultatīvu piespēli. Iepriekš viņš septiņas sezonas bija pavadījis "Dinamo".

Liepājas hokeja skolas audzēknis savu pirmo sezonu Rīgas "Dinamo" rindās aizvadīja 2012./13.gada sezonā, kad KHL čempionātā nospēlēja 23 mačus, bet vēlāk tika nosūtīts uz Liepājas "Metalurga" komandu, kas gan šobrīd zināma ar nosaukumu "Liepāja".

Turpmākajās sezonās hokejists lielākoties spēlēja tikai "Dinamo", bet pavasaros devās palīgā arī Latvijas izlasei.

Kopumā viņš KHL aizvadījis 325 regulārā čempionāta spēles, kas iespēts deviņu sezonu laikā. Šajā laika sprīdī viņš izcēlies ar 22 vārtiem un 30 rezultatīvām piespēlēm, bet sešās "play-off" spēlēs pie punktiem nav ticis.

Trešdien "Dinamo" viesos tiksies ar Čerepovecas "Severstaļ", no kuras Rīgas klubam pirms divām dienām pievienojās Riharda Bukarta vecākais brālis Roberts.

Dinamo" ar 15 punktiem 32 mačos joprojām ir pēdējā vietā līgā, kamēr "Severstaļ" ar 36 punktiem 33 cīņās Rietumu zonā ir sestā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.