foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Scanpix
Latvijas distanču slēpotāji turpinās piedalīties Pasaules kausa posmos
Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka (#51).
Citi sporta veidi
2020. gada 3. decembris, 12:55

Latvijas distanču slēpotāji turpinās piedalīties Pasaules kausa posmos

Jauns.lv / LETA

Latvijas distanču slēpotāji nav mainījuši savus plānus attiecībā uz piedalīšanos nākamajos 2-3 Pasaules kausa posmos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas distanču slēpošanas komandas atteikušās piedalīties tuvākajos divos Pasaules kausa posmos, kas decembrī notiks Davosā un Drēzdenē. Tāpat norvēģi neplāno piedalīties prestižajā "Tour de Ski" seriālā, bet zviedri un somi par to vēl lems.

Vadošajām Skandināvijas valstīm ir lielas bažas par to, vai izdosies ievērot visas epidemioloģiskās prasības posmu drošai norisei.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Slēpošanas federācijas ģenerālsekretārs Agris Raugulis, tuvākajos Pasaules kausa posmos no pašmāju sportistiem plāno piedalīties Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše un Raimo Vīgants.

"Eiduka gatavojas posmiem Davosā un Drēzdenē, kā arī pirmajiem "Tour de Ski" posmiem. Vēl otrdien runāju ar Patrīcijas treneri, un viņiem plāni nemainās. Bikše arī plāno startēt Davosā un pēc tam visos "Tour de Ski" posmos. Savukārt Vīgants plāno piedalīties Davosā un veikt daļu no "Tour de Ski"," stāstīja Raugulis.

Arī Vīgants aģentūrai LETA apstiprināja, ka, neskatoties uz visiem sarežģījumiem, plāno piedalīties sacensībās Davosā un "Tour de Ski" ievadā.

Pasaules kausa pirmajās sacensībās Rukā no Latvijas startēja tikai Eiduka, taču arī Bikšem un Vīgantam sākotnēji bija doma startēt mačos Somijā.

Ņemot vērā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) noteikumus, Pasaules kausa sacensības var notikt, ja tajās piedalās vismaz septiņas no desmit vadošajām valstīm.

Distanču slēpotājiem šobrīd nav daudz iespēju krāt kilometrus uz sniega, jo atceltas kā Norvēģijas čempionāta sacensības, tā arī Skandināvijas kausa mači. Trešais no Skandināvijas kausa posmiem paredzēts martā Madonā, bet sacensību norise vēl ir zem jautājuma zīmes.

Latvijā 9. un 10.janvārī bija paredzēts Latvijas čempionāts un FIS līmeņa sacensības, taču ārkārtējās situācijas arī šie mači būs jāpārceļ.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās