foto: PA Pictures/Scanpix
Ar Covid-19 sasirgušā Hamiltona vietu pie "Mercedes" bolīda stūres ieņems Rasels
Džordžs Rasels.
Citi sporta veidi
2020. gada 2. decembris, 13:59

Ar Covid-19 sasirgušā Hamiltona vietu pie "Mercedes" bolīda stūres ieņems Rasels

Jauns.lv / LETA

Pirmās formulas (F-1) komandai nedēļas nogalē gaidāmajā Sahiras "Grand Prix" palīdzēs Džordžs Rasels, kurš aizvietos ar Covid-19 saslimušo Lūisu Hamiltonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka F-1 pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ir saņēmis pozitīvu koronavīrusa testa rezultātu un izlaidīs šīs nedēļas nogalē paredzētās Sahiras "Grand Prix".

Rasels šosezon pārstāv "Mercedes" jauno braucēju attīstības komandu "Williams", tāpēc Hamiltona veselības likstu dēļ bijis pirmais sarakstā, lai aizvietotu titulēto braucēju.

"Šo saredzu kā iespēju, kurā varu mācīties no seriāla labākās komandas, cerot, ka pēcāk kļūšu par labāku braucēju," par saņemto iespēju teica Rasels. "Paldies "Mercedes" komandai, kas man noticējusi."

Raselam ar "Williams" komandu līgums ir līdz nākamās sezonas beigām, taču autosporta pazinēji mēļo, ka "Mercedes" jau esot interesējusies par viņa pieejamību. Tas noticis vēl pirms jauna līguma parakstīšanas ar otru komandas pilotu Valteri Botasu.

"Neliksim Raselam nekavējoties pārkvalificēties uz jauno auto. Viņš ir gatavs sacensībām un labi izprot jaunā profila riepas. Tāpat viņš izprot, kā riepas strādā uz šīs paaudzes bolīdiem," par braucēja spējām pārliecināts bija "Mercedes" vadītājs Toto Volfs.

"Džordžs šosezon "Williams" komandā demonstrējis labu sniegumu, tāpēc ar optimismu raugos uz viņa sniegumu un nešaubos, ka blakus Valteri, braucējam izdosies parādīt labu sniegumu."

"Mercedes" komandas rezerves pilots ir beļģis Stofels Vandorns, tomēr komanda iespēju nolēma dot Raselam, kurš sevi iepriekš labi apliecinājis saspringtās situācijās. Viņš jau iepriekš ir testējis "Mercedes" bolīdus.

Rasela vietu "Williams" komandā šajās sacīkstēs ieņems Džeiks Aitkens.

2020.gada sacensību seriāls noslēgsies 13.decembrī Abū Dabī.

Pēc 15 posmiem Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 201 punktu ir brita komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.