foto: AP/Scanpix
Teitums un "Celtics" vienojušies par iespaidīgu līgumu
Džeisons Teitums pagājušās sezonas izskaņā bija viens no Bostonas "Celtics" vadošajiem spēlētājiem.
Basketbols
2020. gada 23. novembris, 10:21

Teitums un "Celtics" vienojušies par iespaidīgu līgumu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Džeisons Teitums ar Bostonas "Celtics" komandu panācis piecu gadu vienošanos par maksimāli iespējamo atalgojumu.

195 miljonu dolāru vērtu piecu gadu līgumu ar "Celtics" parakstīs 22 gadus vecais Teitums. Viņam pēc ceturtā gada būs iespēja izlemt vai turpināt sadarbību ar komandu.

Basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 23,4 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, sasniedzot karjeras labākos rādītājus.

Šādu pašu atalgojumu nākamajās piecās sezonās Sakramento "Kings" rindās saņems arī De'Ārons Fokss.

Fokss pagājušajā sezonā vidēji mačā guva 21,1 punktu, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un iekrāja 6,8 rezultatīvas piespēles.

"Kings" gan vēl plānojot noturēt arī Bogdanu Bogdanoviču, kuru savā paspārnē lūko iegūt Atlantas "Hawks". Atlantas komanda Serbijas izlases spēlētajam nākamajos četros gados ir gatava samaksāt 72 miljonus dolāru (60,6 miljonus eiro).

Ņemot vērā, ka Bogdanovičs ir ierobežoti brīvais aģents, "Kings" ir 48 stundas laika, lai izteiktu līdzīgu piedāvājumu kā "Hawks".

Bogdanovičs pagājušajā sezonā "Kings" rindās vidēji izcēlās ar 15,1 punktu, 3,4 atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Jūtas "Jazz" vienojusies ar aizsargu Donovanu Mičelu par maksimālo līgumu, ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Līgums tiks noslēgts uz pieciem gadiem un garantē vismaz 163 miljonu ASV dolāru atalgojumu, taču tas var sasniegt pat 195 miljonus dolāru.

"Jazz" Mičelu izraudzījās 2017.gada ar kopējo 13.numuru. Šo trīs sezonu laikā Mičels piedalījies 225 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guvis 22,7 punktus, izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu un veicis 4,0 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā viņš regulārajā čempionātā 69 dueļos caurmērā guva 24,0 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un 4,3 reizes rezultatīvi piespēlēja. "Play-off" amerikānis septiņās cīņās guva vidēji 36,3 punktus, izcīnīja 5,0 bumbas zem groziem un veica 4,9 rezultatīvas piespēles.

"Jazz" aizvadītajā sezonā ieņēma sesto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas turnīrā pēc 3-1 panākšanas izlaida pārsvaru un ar 3-4 piekāpās Denveras "Nuggets".

Savukārt Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" pārslēgs līgumu ar centra spēlētāju Villiju Koliju-Steinu, atvadoties no cerībām nolīgt Marku Gasolu, ziņo "The Athletic" apskatnieks Šems Čaranija.

Brīvā aģenta statusā esošais Kolijs-Steins piekritis divu gadu līgumam par 8,2 miljoniem ASV dolāru. Garantēts gan ir tikai līguma pirmais gads.

Čaranija ziņo, ka "Mavericks" pēdējās dienās izrādījusi interesi par Gasola piesaistīšanu, taču viņaš esot piekritis Losandželosas "Lakers" piedāvājumam.

27 gadus vecais Kolijs-Steins "Mavericks" rindas papildināja janvārī, aizstājot savainoto Dvaitu Pauelu, bet sezonas pirmajā pusē viņš bija Goldensteitas "Warriors" sastāvā. Amerikāņu basketbolists 2019./2020.gada sezonā kopumā laukumā devās 54 dueļos, kuros caurmērā 20 minūtēs guva 7,2 punktus un izcīnīja 5,8 bumbas zem groziem.

Ģimenes pieauguma dēļ viņš vasarā nespēlēja Orlando "burbulī", bet šonedēļ kļuva par brīvo aģentu.

Kolijs-Steins pirmās četras sezonas NBA pavadīja Sakramento "Kings" komandā. Viņš NBA piedalījies 349 spēlēs, kurās vidēji guvis 9,6 punktus un izcīnījis 6,3 bumbas zem groziem.