foto: Bobslejs.lv
Latvijas bobslejistiem līdz galam neizdodas izmantot mājas trases priekšrocības Siguldas pirmajā posmā
Ralfa Bērziņa ekipāža šoreiz bija labākā no latviešiem.
Citi sporta veidi
2020. gada 21. novembris, 16:28

Latvijas bobslejistiem līdz galam neizdodas izmantot mājas trases priekšrocības Siguldas pirmajā posmā

Jauns.lv / LETA

Bobslejisti Ralfs Bērziņš un Arnis Bebrišs sestdien Siguldā Pasaules kausa (PK) pirmajā posmā bobsleja divniekiem izcīnīja piekto vietu, kamēr par uzvarētāju tika kronēta vācieša Johanesa Lohnera ekipāža.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrajā braucienā ātrākais bija vācietis Frančesko Frīdrihs un stūmējs Torstens Margis. Viņi bija ātrākie gan startā, gan trasē, divu braucienu summā svinot uzvaru. Pirmajā braucienā šī ekipāža ierindojās otrajā pozīcijā.

Otro vietu izcīnīja Johaness Lohners, kurš iepriekš Siguldā nebija braucis un pirmajā piegājienā uzstādīja jaunu trases rekordu. Vācieša ekipāža startā sasniedza otro ātrāko laiku un šajā pozīcijā arī šķērsoja finiša līniju. Viņš savam tautietim zaudēja 0,04 sekundes.

Pie bronzas tika šveicieša Simona Frīdli ekipāža, kas otrajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko laiku, bet pirmajā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

No Latvijas ekipāžām visaugstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Bērziņa/Bebriša divnieks, kas startā uzrādīja septīto ātrāko laiku un finišēja septītajā pozīcijā. Divu braucienu summā latvieši līderim zaudēja 0,53 sekundes un izcīnīja piekto vietu.

Pozīciju zemāk ierindojās Oskara Ķibermaņa ekipāža, kas otro braucienu sāka ar nelielu misēkli startā, bet trasi izdevās veikt samērā "tīri". Startā uzrādīts trešais laiks, bet braucienā piektā pozīcija. Divu braucienu summā Ķibermaņa ekipāža ierindojās sestajā pozīcijā.

Tikmēr Dāvja Kaufmaņa/Ivo Dana Kleinberga startā bija ceturtā ātrākā, bet ierindojās 12.vietā, kas divu braucienu summā ļāva ieņemt desmito vietu. Šī ekipāža vāciešiem zaudēja 0,71 sekundi.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja vācieša Lohnera ekipāža, kas bija ātrākā startā un vēlāk arī uzstādīja jaunu trases rekordu - 49,51 sekunde.

Kaufmaņa/Kleinberga ekipāža trasē devās otrā un labi iestūma kamanas (ceturtais ātrākais starta laiks), pēcāk arī nepieļaujot lielas kļūdas trasē. Ekipāža uz brīdi bija ātrākā, bet vēlāk līdera godu pārņēma Simons Frīdli, latvieti apsteidzot par 0,03 sekundēm. Pēc pirmā brauciena Kaufmanis/Kleinbergs ierindojās sestajā pozīcijā, līderim savām debijas reizē zaudējot 0,21 sekundi.

Oskara Ķibermaņa ekipāža startā uzrādīja trešo labāko laiku, bet trases vidus daļā pieļautas dažas kļūdas, ka rezultātā zaudēts ātrums un devītā pozīcija. Ķibermaņa divnieks vāciešiem zaudē 0,37 sekundes.

Vietu augstāk finišēja Bērziņš/Bebrišs, kuriem startā un arī finišā astotais ātrākais laiks, līderim zaudējot 0,29 sekundes.

Gaisa temperatūra Siguldā pēc Celsija ir +3 līdz +4 grādi, un sportistu uzrādītie rezultāti liecina, ka sestdien trase bija ātra.

Pirmajā posmā piedalījās 13 divnieku ekipāžas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ķibermanim cīņā par uzvaru konkurenci sastādīja Vācijas bobsleja virtuozs Frančesko Frīdrihs, kurš startē kopā ar Torstenu Margisu. Starp favorītiem vēl bija viens vācietis Johanness Lohners.

Posmos nepiedalīsies ASV, Kanādas un Lielbritānijas bobslejisti, kā arī Krievijas un Austrijas ekipāžas, jo dažiem šo valstu sportistiem pēc ierašanās Latvijā tika konstatēts Covid-19.

Iepriekšējā sezonā abos Siguldas posmos uzvarēja Ķibermanis. Pirmajā posmā viņam sīvu konkurenci sastādīja Frīdrihs, bet nākamajā etapā vācietis nestartēja, otro vietu izcīnot šveicietim Simonam Frīdli. Aizpērn, Siguldai debitējot Pasaules kausa apritē, abos posmos nepārspēts bija Frīdrihs.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš nestartēja divos posmos un ierindojās 14.pozīcijā. Četriniekos latviešiem attiecīgi ceturtā un 17.pozīcija, bet kombinācijā - trešā un 15.vieta. Ķibermanis kļuva par Eiropas čempionu un izcīnīja bronzu planētas meistarsacīkstēs, bet Bērziņam šajos mačos bija vietas otrajā desmitā.

Tikmēr Kaufmanis ir Pasaules kausa debitants. Iepriekšējā sezonā viņš tika kronēts par Eiropas čempionu U-23 vecuma grupā.

Kā šonedēļ sarunā ar ziņu aģentūru LETA atklāja Latvijas bobsleja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis, Siguldas posmos startēs kopā pieci Latvijas piloti.

Plānots, ka visos četros posmos piedalīsies Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa pilotētie divnieki. Pirmajā nedēļas nogalē vienos mačos trešā divnieka pilots būs Dāvis Kaufmanis, otros - Emīls Cipulis.

Otrajā nedēļas nogalē kopā ar Ķibermani un Bērziņu plānota olimpiskā čempiona Oskara Melbārža šīs sezonas debija abās sacensību dienās.

Svētdien notiks Pasaules kausa bobslejā sezonas otrās sacensības.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinās divas vīru divnieku sacensības.

Nākamajā nedēļas nogalē turpat Siguldā notiks Pasaules kausa otrā posma sacensības skeletonā un bobslejā divniekiem.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, šī posma norise pagaidām ir zem jautājuma zīmes.