foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Batlera "triple double" panāk sesto spēli NBA finālsērijā
Abu komandu līderi Lebrons Džeimss (pa krieisi) un Džimijs Batlers.
Basketbols
2020. gada 10. oktobris, 10:09

Batlera "triple double" panāk sesto spēli NBA finālsērijā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Miami "Heat" spēlētājs Džimijs Batlers piektdien finālsērijas piektajā spēlē izcēlās ar "triple double", kā rezultātā čempions netiks noskaidrots ātrāk par sesto spēli.

"Heat" ar 111:108 (25:24, 35:32, 28:26, 23:26) uzvarēja Losandželosas "Lakers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-3.

Finālsērijas piektā mača pēdējās divās minūtes vadības maiņa notika sešas reizes. Batlera divpunktu metiens panāca 103:101, bet Lebrons Džeimss atbildēja ar grozu un pēc tam stājās uz soda metienu līnijas. Abu spēlētāju duelis turpinājās arī pēdējā minūtē, kad Batlers pāri Entonija Deivisa rokām iemeta grozu, bet Džeimss īsi pēc tam bija precīzs otrā laukuma galā.

Pašā izskaņā Batlers iemeta divus "sodiņus", bet visas cerības par uzvaru dzēsa Tailera Hero realizētie brīvmetieni. Spēlē bija atlikušas mazāk nekā divas sekundes, tāpēc "Lakers" bumbu nogādāja pie Džeimsa, kura tālmetiens nebija sekmīgs.

Batlers šo dueli noslēdza ar 35 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām, 11 rezultatīvām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām, 26 punkti Dankana Robinsona rēķinā, bet Kendriks Nans izcēlās ar 14 punktiem.

"Lakers" rindās Džeimss guva 40 punktus, izcīnīja 13 bumbas zem groziem un septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja, Deivisam 28 punkti un 12 atlēkušās bumbas, kamēr Kentavios Kaldvels-Poups pievienoja 16 punktus.

"Tā ir šīs spēles skaistākā daļa - iespēja spēkoties augstākajā līmenī," pēc neveiksmes teica Džeimss. "Mēs abi (arī Batlers) cenšamies šādi spēlēt, lai aizvestu komandu līdz uzvarai. Viņš šonakt bija spējīgs izdarīt par vienu darbību vairāk nekā es."

"Lakers" pēdējo titulu izcīnīja pirms desmit gadiem. "Mēs noteikti atgūsimies," pēc piektās finālsērijas spēles pauda galvenais treneris Frenks Vogels. "Šis ir smags zaudējums, par to šaubu nav."

Tikmēr Batlers norādīja, ka viņa komanda nemaz neplāno atkāpties.

Abas komandas sesto spēli aizvadīs pirmdien.

"Lakers" ir septiņpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010.gadā - laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

Tikmēr "Heat" par čempioni kronēta 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1-4 atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

NBA sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Vispirms komandas aizvadīja izsēšanas spēles, bet pēc tam uzsāka "play-off".