foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Batlers aizvada izcilu maču un samazina "Lakers" pārsvaru NBA finālsērijā
Losandželosas "Lakers" neatrada pretargumentus Džimijam Batleram (ar bumbu).
Basketbols
2020. gada 5. oktobris, 07:45

Batlers aizvada izcilu maču un samazina "Lakers" pārsvaru NBA finālsērijā

Jauns.lv / LETA

Izcilu maču aizvadot Džimijam Batleram, Maiami "Heat" komanda svētdien svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināla trešajā mačā un samazināja Losandželosas "Lakers" pārsvaru sērijā līdz 1-2.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Heat" svinēja uzvaru ar rezultātu 115:104 (26:23, 32:31, 27:26, 30:24).

Sērija rit līdz vienas komandas četrām uzvarām, un nākamā tās spēle notiks otrdien.

Batlers šajā mačā guva 40 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un veica 13 rezultatīvas piespēles. NBA vēsturē finālsērijā tikai trīs reizes kāds no basketbolistiem ir iekrājis "triple-double", gūstot vismaz 40 punktus - iepriekš to iespējuši Lebrons Džeimss (2015.) un Džerijs Vests (1969.).

"Man "triple-double" ir vienaldzīgi," pēc uzvaras teica Batlers. "Par to galīgi nedomāju. Patiešām nē. Gribu uzvarēt, un mēs to paveicām. Esmu laimīgs par iznākumu."

Vēl "Heat" komandā pa 17 punktiem guva Tailers Hirro un Kellinijs Oliniks. Maiami komandai arī trešajā spēlē nepalīdzēja savainotie Bems Adebajo un Gorans Dragičs.

"Lakers" rindās Lebrons Džeimss atzīmējās ar 25 punktiem, desmit bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, pa 19 punktiem bija Kailam Kuzmam un Markīfam Morisam, bet Entonijs Deiviss šoreiz guva 15 punktus.

"Džimijs bija fenomenāls," Batlera sniegumu lielīja Džeimss. "Viņš izdarīja visu, kas komandai bija vajadzīgs, parādot savu labāko sniegumu nozīmīgā spēlē."

"Heat" lielāko daļu mača atradās nelielā vadībā, turklāt deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Reidžons Rondo panāca 91:89 "Lakers" labā. Tiesa, Batlers ātri izlīdzināja rezultātu, bet pēc tam Oliniks iemeta tālmetienu un atguva Maiami basketbolistiem vadību.

Iepriekšējo reizi "Heat" finālā iedzinējos ar 0-2 bija 2006.gadā, kad pēc diviem zaudējumiem, Dveina Veida iedvesmoti, uzvarēja pārējās četras spēles un ar 4-2 pārspēja Dalasas "Mavericks".

"Heat" par čempioni kronēta 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1-4 atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Savukārt "Lakers" ir sešpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010.gadā - laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās