foto: AP/Scanpix
"Ferencvaros" pirmo reizi 25 gadu laikā sasniedz UEFA Čempionu līgas grupu turnīru
"Ferencvaros" futbolisti līksmo par vēsturisko panākumu.
Futbols
2020. gada 30. septembris, 09:55

"Ferencvaros" pirmo reizi 25 gadu laikā sasniedz UEFA Čempionu līgas grupu turnīru

Jauns.lv / LETA

Ungārijas futbola klubs "Ferencvaros" otrdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas otrajā duelī vārtus neguva, taču tas neliedza pirmo reizi pēdējo 25 gadu laikā sasniegt sacensību grupu turnīru.

"Ferencvaros" Budapeštā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Molde" no Norvēģijas. Arī pirmā spēle Norvēģijā noslēdzās neizšķirti 3:3, taču ungāri tālāk tika, pateicoties viesos vairāk gūtajiem vārtiem.

Ungārijs futbola klubs Čempionu līgas grupu turnīrā pēdējo reizi spēlēja 1995./96. gada sezonā.

"Šajā līmenī vienmēr kaut kas notiek," pēc spēles teica "Ferencvaros" galvenais treneris Serhijs Rebrovs. "Gaidīju, ka mani spēlētāji beigās pagurs, bet "Molde" līdz ar to izdarīs spiedienu. Demonstrējām labas koncentrēšanās spējas aizsardzībā."

Tāpat neizšķirti noslēdzās spēle starp Nikosijas "Omonia" un Pirejas "Olympiacos". Abas komandas otrdien spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0), taču divu spēļu summā pārāka ar 2:0 bija Pirejas vienība.

Līdz ar zaudējumu "Omonia" sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, kurā iepriekš klubs nebija spēlējis.

Savukārt Kijevas "Dinamo" savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārliecinoši uzvarēja Beļgijas komandu "Gent". Divu spēļu summā "Dinamo" uzvarēja ar 5:1.

Ukrainas komandu vadībā jau devītajā minūtē izvirzīja Vitālijs Bujalskis, taču Karloss de Penja 34. minūtē bija precīzs no 11 metru atzīmes. Viesi arī otrajā puslaikā soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Ukrainas klubu, kā rezultātā Gērsons Rodrigess 49. minūtē iesita otro "pendeli".

Kijevas komanda 1999. gadā sasniedza šī turnīra pusfinālu, bet grupu turnīrā piedalīsies jau 17. reizi. "Dinamo" Čempionu līgas grupu turnīrā pēdējo reizi spēlēja 2016. gadā.

Trešdien sešas komandas savā starpā sadalīs atlikušās trīs vietas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Ceturtdien notiks UEFA Čempionu līgas pamatturnīra izloze, kurā arī noskaidrosies 32 komandu sadalījums pa grupām.

Lai sasniegtu pamatturnīru, komandām kvalifikācijā ir jāpārvar četras kārtas.