foto: EPA/Scanpix
"Celtic" treneris slavē lieliskos apstākļus un "Riga" disciplinēto spēli
"Mēs spēlēsim pret salīdzinoši maz zināmiem pretiniekiem, savukārt "Riga" ļoti labi apzinās, kas viņus sagaida," pirms gaidāmā mača izteicās Skotijas vienības galvenais treneris Nīls Lenons.
Futbols
2020. gada 23. septembris, 17:12

"Celtic" treneris slavē lieliskos apstākļus un "Riga" disciplinēto spēli

Jauns.lv / LETA

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas spēlē Glāzgovas "Celtic" komandai būs jāuzmanās no uzbrucēja Kules Mbombo, kā arī jāgatavojas disciplinētam un sīkstam futbolam no "Riga" puses, trešdien preses konferencē atklāja Skotijas vienības galvenais treneris Nīls Lenons.

Jau ziņots, ka "Celtic" ceturtdien plkst.20 "Skonto" stadionā viesosies pie Latvijas čempiones "Riga", aizvadot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas spēli.

"Vēlamies uzlabot pagājušā gada sniegumu, bet sākotnēji vēl jāpārvar divas sarežģītas kvalifikācijas kārtas," pirms gaidāmā dueļa ar Latvijas čempionvienību teica Lenons. "Cerams, ka pagājušās sezonas sniegums mums palīdzēs. Šogad viss izšķiras vienā spēlē, tāpēc tā jāaizvada bez kļūdām."

Treneris arī atklāja, ka uz Rīgu kopā ar klubu nav devies aizsargs Kristofers Džuljiens, kurš aizvien nav izārstējis muguras savainojumu.

"Riga" FC un "Tre Fiori" maču Skonto stadionā pārtrauc apgaismojuma problēmas

UEFA Eiropas līgas spēle futbolā starp "Riga" FC un "Tre Fiori" komandām Skonto stadionā.

gallery icon
36

"Vienīgais ierobežojums ir tas, ka nevaram atstāt viesnīcu, ja vien nedodamies uz treniņu vai spēli. Apstākļi šeit ir lieliski, un, šķiet, ka puiši nav satraukušies," pauda Lenons, kurš jau trešdien zināja teikt, ka "Riga" būs sīksta komanda.

"Spēle būs sīva. Pretiniekiem ir spēcīgs centra uzbrucējs Kule Mbombo. Tāpat komanda spēlē disciplinēti, bet mums var patraucēt spēle viesos. Mēs spēlēsim pret salīdzinoši maz zināmiem pretiniekiem, savukārt "Riga" ļoti labi apzinās, kas viņus sagaida."

Lenons arī uzteica "Riga" sniegumu pagājušajā sezonā pret "Kobenhavn" komandu, kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas otrajā duelī zaudēja ar 0:1.

Tikmēr futbolists Gregs Teilors atklāja, ka vienība Rīgā ieradusies dienu ātrāk, lai veiksmīgāk tiktu galā ar Covid-19 pārbaudēm. Trešdien "Celtic" esot ieplānots treniņš.

Teilors arī norādīja, ka komanda alkst pēc Eirokausiem, jo rūgtu pēcgaršu atstājis zaudējums UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

Lenona vadītā komanda UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6:0 sagrāva Islandes komandu Reikjavīkas KR, bet otrajā kārtā ar 1:2 atzina Ungārijas čempiones Budapeštas "Ferencvaros" pārākumu.

"Riga" un "Celtic" pāra uzvarētāja "play-off" kārtā tiksies ar "Sarajevo" (Bosnija un Hercegovina) un Podgoricas "Budočnost" (Melnkalne) dueļa uzvarētāju.

Ar Latvijas komandām Skotijas grands ne reizi nav cīnījies.

"Celtic" pēdējās deviņas sezonas spēlējusi UEFA klubu sacensību pamatturnīros. Iepriekšējā sezonā Glāzgovas klubs uzvarēja UEFA Eiropas līgas apakšgrupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā atzina "Kobenhavn" pārākumu.

Lai iekļūtu grupu turnīrā, jāpārvar četras kārtas.