foto: Zane Bitere/LETA
"Riga" izlozē noskaidrojusi iespējamo pretinieku, ja pārvarēs "Celtic" barjeru
Gadījumā, ja Rīgas komanda pārvarēs trešo kvalifikācijas kārtu, "play-off" kārtas spēle būs jāaizvada viesos.
Futbols
2020. gada 18. septembris, 16:30

"Riga" izlozē noskaidrojusi iespējamo pretinieku, ja pārvarēs "Celtic" barjeru

Jauns.lv / LETA

Gadījumā, ja Latvijas čempione futbolā "Riga" nākamnedēļ UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā uzvarēs spēcīgo Glāzgovas "Celtic", nākamajā kārtā būs jātiekas ar Melnkalnes vai Bosnijas un Hercegovinas komandām, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien notikusī izloze atklāja, ka "Riga" un "Celtic" pāra uzvarētāja "play-off" kārtā tiksies ar "Sarajevo" (Bosnija un Hercegovina) un Podgoricas "Budočnost" (Melnkalne) dueļa uzvarētāju.

Gadījumā, ja Rīgas komanda pārvarēs trešo kvalifikācijas kārtu, "play-off" kārtas spēle būs jāaizvada viesos.

"Riga" FC un "Tre Fiori" maču Skonto stadionā pārtrauc apgaismojuma problēmas

UEFA Eiropas līgas spēle futbolā starp "Riga" FC un "Tre Fiori" komandām Skonto stadionā.

gallery icon
36

"Sarajevo" ir viena no titulētākajām Bosnijas un Hercegovinas komandām. Kluba kontā ir piecas vietējā čempionāta trofejas, seši kausi, kā arī viens Superkauss. Tāpat komanda sešas reizes vietējā čempionātā izcīnījusi otro vietu.

Eirokausos Bosnijas un Hercegovinas komanda veiksmīgākos startus aizvadīja pagājušā gadsimta 60.gadu beigās un 80.gadu sākumā, kad pa reizei izdevās sasniegt UEFA Čempionu un arī Eiropas līgas astotdaļfinālu.

Aizvadītajā sezonā "Sarajevo" tika kronēta par valsts čempioni, bet šosezon pēc septiņām spēļu kārtām ar 17 punktiem atrodas līderpozīcijā.

"Sarajevo" pretiniece kvalifikācijas trešajā kārtā "Budočnost" kopš Melnkalnes neatkarības iegūšanas līdz šim virs galvas cēlusi četrus vietējā čempionāta kausus, kā arī divus Melnkalnes kausus.

Tālajā 1981.gadā komandai izdevās uzvarēt UEFA Intertoto kausā. Šajā turnīrā piedalījās komandas, kas nespēja kvalificēties Čempionu vai Eiropas līgai. Turnīrs pēdējo reizi tika aizvadīts 2008.gadā.

UEFA rīkotajos turnīros Melnkalnes komanda spēlējusi jau 15 sezonas, kuru laikā aizvadīti 46 dueļi, tajos izcīnot 16 uzvaras. "Budočnost" spēlējusi gan UEFA Čempionu, gan Eiropas līgas kvalifikācijas turnīros, tomēr ne reizi nav izdevies sasniegt grupu turnīru.

Tikmēr Igaunijas klubs "Flora" soli pirms grupu turnīra lūkos uzveikt Zagrebas "Dinamo GNK" un "Floriana" (Malta) pāra uzvarētāju.

Tāpat piektdien noskaidrojās, ka Latvijas izlases aizsarga Igora Tarasova pārstāvētā Kuopio "Palloseura" (KuPS) no Somijas, uzveicot Lietuvas komandu Marijampoles "Sūduva", kurā spēlē Valērijs Šabala un Gļebs Kļuškins, "play-off" kārtā tiksies ar "Djurgarden" (Zviedrija) un Klužas-Napokas "CFR Cluj" mača uzvarētāju.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas spēles notiks jau nākamnedēļ, bet "play-off" kārta startēs oktobra pirmajā dienā. Dienu vēlāk paredzēts izlozēta grupu turnīrā.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās