Latvijas izlases aizsargs Dubra palīdz BATE Čempionu līgā pieveikt spēcīgo "AS Roma". VIDEO
Kaspars Dubra (otrais pa labi) mača 50. minūtē glāba Baltkrievijas komandu no drošu vārtu zaudējuma.
Futbols
2015. gada 30. septembris, 09:55

Latvijas izlases aizsargs Dubra palīdz BATE Čempionu līgā pieveikt spēcīgo "AS Roma". VIDEO

Jauns.lv

Pie svarīgas uzvaras UEFA Čempionu līgas E apakšgrupas otrās kārtas mačā otrdien tika Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas komanda Borisovas BATE, kas savā laukumā ar 3:2 (3:0) pieveica spēcīgo Itālijas klubu "AS Roma".

Šo maču BATE komanda sāka ļoti labi, pirmo 30 minūšu laikā pamanoties izvirzīties vadībā ar 3:0, divus no vārtiem gūstot Filipam Mladenovičam. Tiesa, otrajā puslaikā Baltkrievijas klubs nebija tālu, lai iegūto pārsvaru pazaudētu, jo 66.minūtē vienus vārtus atguva Žervinju, bet astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Vasilis Torosidis rezultāta starpību samazināja līdz minimumam.

Tomēr BATE prata nosargāt uzvaru, ko veicināja arī Dubra, laukumā atrazdamies visas 90 minūtes un pašā mača izskaņā izpelnīdamies dzelteno kartīti. Dueļa 50.minūtē Dubra glāba BATE komandu no droša vārtu zaudējuma, ar galvu izsitot bumbu no tukšiem vārtiem.

Pirmajā E apakšgrupas mačā BATE viesos ar 1:4 piekāpās Vācijas komandai Leverkūzenes "Bayer". Savukārt "AS Roma" un pašreizējo sacensību čempionu "Barcelona" no Spānijas duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

BATE Čempionu līgas grupu turnīrā spēlē ceturto reizi pēdējo sešu sezonu laikā. Pirms gada tās sastāvā bija Latvijas vārtsargs Germans Māliņš, tomēr viņš nevienai šā turnīra spēlei tā arī netika pieteikts. Stabilāks spēlētājs BATE sastāvā pašlaik ir Dubra, kurš pirmajās četrās kvalifikācijas turnīra spēlēs cīnījās bez maiņām, tomēr pēc tam viņu skāra trauma un nākamās divas cīņas tika izlaistas. Savukārt cīņā pret "Bayer" latvietis laukumā atkal bija visas 90 minūtes.

Mača interesantākie momenti - video:

Šajā sezonā "AS Roma" ar 11 punktiem sešās spēlēs ieņem sesto vietu turnīra tabulā. Iepriekšējo maču Romas futbolisti aizvadīja sestdien, kad savā laukumā ar 5:1 pārspēja "Carpi". Tikmēr BATE Baltkrievijas čempionātā ar 52 punktiem 21 cīņā ir pārliecinoša līdere. Piektdien Barisavas vienība izbraukumā ar 2:1 pieveica "Minsk". Arī šajā mačā Dubra laukumā pabija visas 90 minūtes.

Savukārt otrā E apakšgrupas spēlē "Barcelona" savā laukumā ar 2:1 (0:1) pieveica "Bayer". Barselonas klubs knapi izglābās no zaudējuma, jo pēc pirmā puslaika tas atradās iedzinējos ar 0:1. Tiesa, pēdējās desmit minūtes bija izšķirošas, jo 80.minūtē vārtus guva uz maiņu nākušais Serdži Roberto, bet divas minūtes vēlāk uzvaru mājiniekiem nodrošināja Luiss Suaress. Čempioniem šajā mačā nevarēja palīdzēt argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, kurš sestdien Spānijas čempionāta mačā guva traumu un nespēlēs divus mēnešus.

E apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četriem punktiem divos mačos ir "Barcelona", bet pa trim punktiem ir "Bayer" un BATE rēķinā. "AS Roma" pagaidām tikusi pie viena punkta.

Tikmēr citās spēlēs vēl vienu triecienu šīs sezonas ievadā piedzīvojusi Anglijas vienība Londonas "Chelsea", kas otrdien UEFA Čempionu līgas mačā izbraukumā ar 1:2 (1:1) piekāpās Portugāles kluba "Porto" futbolistiem.

Mača rezultātu 39.minūtē atklāja "Porto" pussargs Andrē, taču pašā pirmā puslaika izskaņā "Chelsea" izdevās panākt neizšķirtu, kad to paveica brazīlietis Viljans. Tiesa, ilgu laiku šāds rezultāts nesaglabājās, jo septiņas minūtes pēc otrā puslaika sākuma otro bumbu "Chelsea" vārtos raidīja Maikons, tādējādi gūdams uzvaras vārtus. Zīmīgi, ka portugāļu speciālists Žuzē Mourinju, būdams "Chelsea" galvenais treneris, tā arī nav spējis izbraukumā pieveikt savu bijušo klubu "Porto".

"Pieļāvām divas muļķīgas kļūdas, par ko tikām sodīti. Tomēr centāmies uzvarēt, mums bija vairākas vārtu gūšanas iespējas. Mani futbolisti nav pelnījuši kritiku par šo spēli, negrasos rādīt ar pirkstu un meklēt vainīgos. Divas kļūdas maksāja mums uzvaru, taču šī bija lieliska cīņa," pēc mača sacīja Mourinju.

Tikmēr "Porto" vārtos pieredzējušais vārtsargs Ikers Kasiljass aizvadīja jau savu 152. spēli UEFA Čempionu līgas turnīrā, kas ir jauns rekords.

Otrā G apakšgrupas mačā Ukrainas klubs Kijevas "Dinamo" ar 2:0 (1:0) apspēlēja Izraēlas komandu Telavivas "Maccabi". G apakšgrupas kopvērtējumā pēc divām kārtām līderi ar četriem punktiem ir "Porto" un "Dinamo", bet "Chelsea" iekrājuši trīs punktus. Tikmēr "Maccabi" pagaidām cīnās bez punktiem.

F apakšgrupā neveiksmi piedzīvojusi vēl viena Anglijas komanda Londonas "Arsenal", kas ar 2:3 (1:2) savā laukumā atzina Pireju "Olympiakos" no Grieķijas pārākumu.

Dueļa iznākumu lielā mērā izšķīra "Arsenal" vārtsarga Davida Ospinas kļūda. Kolumbietis dueļa 40.minūtē pēc stūra sitiena centās savaldīt bumbu, taču tā neveiklā veidā nonāca vārtos, kas "Olympiakos" futbolistiem ļāva izvirzīties vadībā ar 2:1. Cīņas 65.minūtē Aleksis Sančess gan panāca izlīdzinājumu, bet neilgu brīdi vēlāk Pireju klubs tomēr guva uzvaras vārtus, kad tos guva islandietis Alfreds Finnbogasons.

Citā F apakšgrupas mačā pie pārliecinoša panākuma tika Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern", kas savu skatītāju priekšā ar 5:0 (4:0) sagrāva Horvātijas klubu Zagrebas "Dinamo". Uzvarētāju labā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās pēdējā laikā ļoti rezultatīvu sniegumu demonstrējošais poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis. Pēdējo trīs spēļu laikā visu turnīru ietvaros Levandovskis guvis jau desmit vārtus.

F apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem ir "Bayern", bet pa trim punktiem iekrājušas "Olympiacos" un "Dinamo". Tikmēr "Arsenal" pie punktiem vēl nav tikuši.

H apakšgrupas otrās kārtas mačā panākumu izdevies izcīnīt Krievijas vienībai Sanktpēterburgas "Zeņit", kas savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Beļģijas klubu "Gent". Līdz ar to ir pārtrūkusi "Gent" komandas 12 spēļu bezzaudējumu sērija visu turnīru ietvaros.

Vēl vienā šīs grupas mačā "Valencia" izbraukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Lionas "Olympique" no Francijas. Vienīgos vārtus šajā mačā guva alžīrietis Sofians Fegulī, ar lielisku tālsitienu izceldamies cīņas 42.minūtē. H apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem ir "Zeņit", bet trīs punkti ir "Valencia" rēķinā. Pie viena punkta tikmēr tikušas "Gent" un "Olympique".

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

LETA / Foto: Reuters