foto: ddp images/Belga News Agency / Vida Press
VIDEO: beļģu riteņbraukšanas zvaigznes dzīvībai bīstamais kritiens piesaista dopinga apkarotāju interesi
Talantīgais beļģu riteņbraucējs Remko Evenpūls.
Citi sporta veidi
2020. gada 29. augusts, 18:28

VIDEO: beļģu riteņbraukšanas zvaigznes dzīvībai bīstamais kritiens piesaista dopinga apkarotāju interesi

Jauns.lv / LETA

Bīstamais Remko Evenpūla kritiens no tilta Lombardijas tūres sacensībās, sīkāk tiks izpētīts Riteņbraukšanas antidopinga fondā (CADF), jo beļģa komandas personāla darbinieks Davide Bramati, pirms transportēšanas uz slimnīcu, no sportista kabatas izvilka vēl nenoskaidrotu objektu.

Jau ziņots, ka Talantīgais riteņbraucējs Remko Evenpūls prestižajā Lombardijas tūrē piedzīvoja dzīvībai bīstamu kritienu.

20 gadus vecais beļģis Kolma di Sormano kalna nogāzē nespēja iegūt kontroli pār savu velosipēdu un atsitās pret tilta apmali, bet uzreiz pēc tam nokrita no teju desmit metrus augsta tilta.

Sestdien Francijas pilsētā Nicā sāksies "Tour de France" sacensības, taču dienu pirms tām Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidents Davids Lapartjēns atklāja, ka Evenpūla kritiens sīkākai izpētei nodots CADF.

Lapartjēns skaidroja, ka pēc sportista kritiena UCI rīcībā nonāca video materiāli un foto attēli, kuros redzams, ka viens no Evenpūla komandas apkalpes locekļiem īsi pēc kritiena no beļģa kabatas izņem vēl nenoskaidrotu objektu.

"Lietas materiāli un fotoattēli ir nodoti CADF rīcībā, lai šī instance attiecīgi varētu veikt sīkāku lietas izpēti, intervējot iesaistītās personas. CADF noskaidros, kas tieši tika izņemts no Evenpūla kabatas," norādīja UCI prezidents.

Attēli no notikuma vietas vēlāk arī parādījās sociālajos tīklos, kur riteņbraukšanas līdzjutēji mēļoja, ka izņemtais objekts varētu būt kāds neatļauts uztvērējs.

"Sporta direktors [Bramati] pēc kritiena norādīja, ka komanda vairs neesot saņēmusi sacensību datus no Evenpūla. Par kādiem datiem runā komanda?" retoriski vaicāja Lapartjēns.

"Sacensību laikā nav ļauts pārraidīt konkrēta tipa informāciju. Ja tas ir sportista atrašanās vietas noteicējs, viss kārtībā, taču citi uztvērēji nedrīkst tikt izmantoti."

Tikmēr "Deceuninck-QuickStep" komandas pārstāvji šos apgalvojumus atspēkoja, norādot, ka no sportista kabatas todien tika izņemts uztura bagātinātājs.

Evenpūls pirms kritiena bija Lombardijas tūres vadībā. Kritiena rezultātā viņš lauza iegurņa kaulu, kā rezultātā nevarēs piedalīties "Giro d'Italia" sacensībās, kur viņš tika uzskatīts par vienu no līderiem.

Šosezon 20 gadus vecais beļģis jau paspēja uzvarēt Polijas tūrē.