Basketbols
2020. gada 18. augusts, 08:29

Porziņģis komentē pretinieku provokācijas un noraidījumu: "Vajadzēja būt gudrākam"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc izraidīšanas no zāles secina, ka nākotnē viņam jābūt gudrākam par pretiniekiem un jākontrolē savas emocijas.

Jau ziņots, ka Porziņģis pirmdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmajā mačā un tikai izraidīts no zāles, kamēr viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" cieta zaudējumu

"Mavericks" Orlando notiekošā turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 110:118 (38:34, 31:32, 13:21, 28:31) piekāpās Losandželosas "CIippers" un Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-1.

Pirmās ceturtdaļas vidū Porziņģis nobloķēja Polu Džordžu, taču tiesneši fiksēja pārkāpumu. Latviešu basketbolists izrādīja neapmierinātību un viņam piešķīra tehnisko piezīmi.

Savukārt otrā puslaika trešajā minūtē Luka Dončičs saķērās ar Markusu Morisu, Porziņģis metās aizstāvēt komandas biedru un pagrūda pretinieku. Šo rīcību tiesneši novērtēja ar otru tehnisko piezīmi, kas nozīmēja, ka Porziņģim spēle bija beigusies.

"Redzēju viņu [Morisu] stājamies pretī Dončičam, un man tas nepatika, tāpēc tā arī reaģēju. Tas bija gudri no viņu puses, taču man jābūt vēl gudrākam un jākontrolē savas emocijas," pēc spēles preses konferencē teica Porziņģis, kurš uzskata, ka otrajā situācijā nebija pelnījis tehnisko piezīmi.

"Tiesneši noskatījās atkārtojumu un darīja to, kas viņiem jādara. Spēle, iespējams, varēja ievirzīties citā gultnē. Taču, kas noticis, tas noticis - neko mainīt vairs nav iespējams."

"Biju pārdomājis vairākus scenārijus, kā spēlē ritēs, taču nebija ienācis prātā, ka tikšu pie divām tehniskajām piezīmēm. Savāda situācija, taču centīšos to neatkārtot," skaidroja latviešu basketbolists.

Viņš neslēpa, ka vairāki "Clippers" spēlētāji mača gaitā provocējuši "Mavericks" komandu uz pārkāpumiem.

"Vajadzēja būt gudrākam, jo biju jau iekrājis vienu tehnisko piezīmi. Tajā brīdī kaut kā tas neienāca prātā. Šādā situācijā neesmu bijis, un viņiem izdevās no manis izdabūt vēlamo reakciju. Man jāmācās no notikušā un jādodas uz priekšu. Nevaram atļauties šādi rīkoties, taču no šādām kļūdām var mācīties tikai reālās spēles situācijās," secināja Porziņģis.

"Mavericks" zvaigzne Dončičs izslēgšanas turnīra debijas mačā guva 42 punktus, par sešiem punktiem labojot Karīma Abduldžabara rekordu.

"Luka atkal bija Luka, veicot kārtējo ierakstu vēsturē. Taču zinu, ka viņam tas īpaši daudz nenozīmē, ja komanda nav izcīnījusi uzvaru. Tagad skatāmies jau nākamās spēles virzienā," teica Porziņģis.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16

Sērijas otrā spēle notiks trešdien.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.