foto: REUTERS/SCANPIX
Šabala nopelna noraidījumu un atstāj "Sūduva" komandu astoņu futbolistu sastāvā
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala.
Futbols
2020. gada 24. jūlijs, 09:26

Šabala nopelna noraidījumu un atstāj "Sūduva" komandu astoņu futbolistu sastāvā

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola uzbrucējs Valērijs Šabala ceturtdien tika noraidīts no laukuma Lietuvas A līgas spēlē, taču tas netraucēja viņa un pussarga Gļeba Kļuškina pārstāvētajai Marijampoles "Sūduva" komandai astoņu vīru sastāvā tikt pie punkta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sūduva" mājās cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Gargždi "Banga" komandu.

Kļuškins spēli sāka sākumsastāvā un tika nomainīts 73.minūtē, kad citas maiņas laikā laukumā devās Šabala.

Pirmais pavērsiens bija otrā puslaika otrajā pusē, kad mājinieku pussargam Tomasam Salomonam minūtes laikā tika parādītas divas dzeltenās kartītes, no kurām viena bija par simulāciju pēc pretinieka pārkāpuma. Nākamo triecienu "Sūduva" saņēma 52.minūtē, kad par pārkāpumu pie sava soda laukuma sarkano "plāksteri" savā acu priekšā ieraudzīja mājinieku pussargs Daniels Ofenbahers.

Vēl vairāk Marijampoles futbolisti iekarsa, tuvojoties pamatlaika beigām, kad pēc Andro Švrļugas nogāšanas soda laukumā mājinieki netika pie cerētā 11 metru soda sitiena. Šī epizode beidzās ar sarkanās kartītes parādīšanu "Sūduva" rezerves vārtsargam Ignam Plūkam, kurš atradās uz soliņa, turklāt diezgan aktīvi ar tiesnešiem skaidrojās arī Švrļuga.

Šabala mājiniekus astoņu vīru sastāvā atstāja četras minūtes pirms pamatlaika beigām. Vispirms Latvijas futbolists aiz krekla tika norauts zemē, bet pēc piecelšanās kājās viņš devās tiesneša virzienā un uzsāka sarunu, par ko arī tika noraidīts.

Ieskaitot kompensācijas laiku, viesi ar trīs vīru pārspēku spēlēja desmit minūtes, bet savu iespēju neizmantoja. Pēc finālsvilpes atskanēšanas "Sūduva" futbolisti veltīja deju un aplausus mača tiesnešiem.

Pēc 11  spēļu kārtām "Sūduva" ar 26 punktiem ieņem pirmo vietu, bet tuvākā sekotāja Viļņas "Žalgiris" atpaliek par trim punktiem, kamēr vēl par punktu mazāk ir Kauņas "Žalgiris" futbolistiem.

A līgā šajā sezonā spēlē sešas komandas, kas aizvadīs vien 20 spēļu turnīru 30 maču vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās