0dienas
6stundas
23minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šūmahera komandas biedrs Felipe Masa sniedzis retu komentāru par sportista atveseļošanos
foto: REUTERS/SCANPIX
Citi sporta veidi

Šūmahera komandas biedrs Felipe Masa sniedzis retu komentāru par sportista atveseļošanos

Jauns.lv

Mihaēls Šūmahers ir viens no visu laiku labākajiem braucējiem pasaulē. Taču 2014. gadā viņš cieta baisā slēpošanas negadījumā un kopš tā brīža ir pazudis no sabiedrības.

Šūmahera komandas biedrs Felipe Masa sniedzis retu...

Pat pēc aiziešanas no profesionālā sporta 2006. gadā, viņš nespēja par to aizmirst pilnībā. Un pēc četriem gadiem atgriezās trasē. Pēc diviem gadiem viņš paziņoja, ka viņa braucēja karjera tik tiešām ir beigusies uz visiem laikiem.

Viņa vietu ieņēma brits Lūiss Hamiltons. Emocionālā uzrunā paziņojot par savu lēmumu, Šūmahers sacīja, ka joprojām jūt, ka "spēj sacensties ar labākajiem braucējiem", taču viņš neesot drošs, ka viņam pietiek "motivācijas un enerģijas, kas nepieciešama, lai turpinātu".

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Gadu vēlāk viņš paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta. 2013. gada 29. decembrī slēpojot kopā ar savu 14 gadus veco dēlu Miku, Šūmahers Francijas Alpos cieta smagā negadījumā.

Brīdī, kad viņš šķērsoja nedrošu vietu, Šūmahers, kurš ir izcils slēpotājs, nokrita un atsita galvu pret akmeni. Viņa dzīvību glāba ķivere. Sacīkšu leģenda tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika veiktas divas operācijas.

Šūmahers tika ievietots medicīniski izraisītā komā un ārsti sacīja, ka viņa stāvoklis ir stabils. Nākamā gada jūnijā tika ziņots, ka Šūmahers ir atguvis samaņu un viņu pārved uz slimnīcu rehabilitācijai.

Autosporta leģendas septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera dēlam Mikam pagaidām vēl neizdodas pietuvināties tēva sasniegtajiem augstumiem, lai gan jaunais vācu autopilots tiek uzskatīts par ļoti talantīgu. Šosezon Mikam divos F-4 seriālos jāsamierinās ar otrajām vietām kopvērtējumā, bet jau nākamsezon, mēs viņu redzēsim F-3 čempionātā, kas nereti ir pēdējais solis pirms Pirmās formulas.

Miks Šūmahers F-4 sacensībās Moncā

Autosporta leģendas septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera dēlam Mikam pagaidām vēl neizdodas pietuvināties tēva sasniegtajiem augstumiem, lai ...

Tā gada septembrī viņam tika atļauts atgriezties mājās, kur viņa rehabilitācija turpinājās. Tomēr jebkāda informācija par viņa stāvokli netika snegta. Viņa uzticīgā sieva Korīna vienmēr uzstāja, ka vīra veselības stāvoklis ir privāta problēma.

Īsi pirms Šūmahera postošā negadījuma sestās gadadienas, Korīna sacīja, ka "lielas lietas sākas ar nelieliem soļiem". Tad šā gada janvārī neiroķirurgs apgalvoja, ka Šūmahera stāvoklis ir "pasliktinājies".

"Mums jāiztēlojas cilvēks, kas ir ļoti atšķirīgs no tā, ko mēs atceramies trasē. Ar ļoti mainītu un pasliktinātu organisko, muskuļu un skeleta struktūru. Tas ir smadzeņu traumas rezultāts," komentēja neiroķirurgs Nikola Ačari.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

Maijā Šūmahera komandas biedrs Felipe Masa sniedza retu komentāru par čempiona stāvokli, vēsta "Mirror": "Es zinu kā viņam ir, man ir informācija. Galvenais, ka mēs zinām, ka viņa stāvoklis nav viegls. Viņš ir grūtā stadijā, bet mums jārespektē viņš un viņa ģimene."

Pagājušajā mēnesī beidzot uzplaiksnīja cerība, kad izskanēja paziņojumi par Šūmaheram plānoto cilmes šūnu operācijau. Tas deva cerības faniem visā pasaulē, taču tikai dažas dienas vēlāk šie apgalvojumi izrādījās nepatiesi.

Lai gan ģimene turpina klusēt, tiek uzskatīts, ka iespēja par šādas procedūras veikšanu Covid-19 pandēmijas laikā vispār nav tikusi izskatīta.

Tiek uzskatīts, ka pēc sešiem gadiem čempiona veselības problēmas bijušas postošas, jo viņš tik ilgi atradies gultā. Tiek ziņots, ka viņš cieš no muskuļu atrofijas.