foto: PA
Mančestras "United" pirmā sasniedz FA kausa pusfinālu
"United" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Noridžas "City"
Futbols
2020. gada 27. jūnijs, 22:28

Mančestras "United" pirmā sasniedz FA kausa pusfinālu

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas futbola grands Mančestras "United" sestdien kā pirmā sasniedza Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa pusfinālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"United" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Noridžas "City". Uzvaru "sarkanie velni" svinēja papildlaikā - 2:1.

Pirmais puslaiks pagāja visai mierīgā gaisotnē, bet spēles rezultātu viesiem izdevās atklāt 51.minūtē. Odions Igalo soda laukumā bija pirmais pie partnera nesavaldītās bumbas un ar visai netipisku tehnisko izpildījumu panāca 1:0.

Noridžas vienība rokas nenolaida un Tods Kantvels 15 minūtes līdz pamatlaika beigām ar spēcīgu "tālšāvienu" atgrieza līdzsvaru uz rezultāta tablo. Mājinieki spēli sev grūtāku padarīja 89.minūtē, kad bīstamu situāciju soda laukuma apriņķī "nodzēsa" Tims Klose, kurš nepārprotami bija apķēris Igalo.

Tiesneša piešķirtajā kompensācijas laikā vārtus pa reizei apdraudēja Igalo un Pols Pogbā, taču nesekmīgi. Arī papildlaikā Noridžas vienība spēlēja no aizsardzības, vairākkārt atvairot bīstamus "United" uzbrukumus. Aizsardzības "mūris" sabruka divas minūtes līdz papildlaika beigām - Pogbā bumbu iespēlēja soda laukumā, bet pēc nelielas mīņāšanās pie bumbas pirmais bija Harijs Magvairs, kurš, slīdot pa zālāju, guva "United" otros vārtus.

Mančestras vienības galvenais treneris Ūle Gunnars Sūlšērs šajā duelī bija izvēlējies visai drosmīgu taktiku, savus uzbrukuma līderus Markusu Rešdfordu un Pogbā laukumā laižot vien otrajā puslaikā. Rešfords uz zālāja izkāpa 63.minūtē, bet Pogbā to pašu paveica 15 minūtes vēlāk.

Svētdien atlikušajos trīs ceturtdaļfināla dueļos savā starpā tiksies Šefīldas "United" - Londonas "Arsenal", Lesteras "City" - Londonas "Chelsea" un Ņūkāslas "United" - Mančestras "City".

Pērn FA kausu izcīnīja Mančestras "City", kas finālā ar 6:0 sagrāva "Watford".

Visvairāk FA trofejas - 13 - pieder "Arsenal", bet Mančestras "United" ir par vienu mazāk.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās