foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Ķīnas TV kuriozi cenzē Deivida Bekhema ķermeni viņa paša filmā
Problēmas radījis fakts, ka Bekhema ķermeni, kā zināms, klāj daudzi tetovējumi. Ķīnā pastāvošā stingrā cenzūra ko tādu televīzijā demonstrēt aizliedz.
Sporta zvaigznes
2020. gada 7. maijs, 03:55

VIDEO: Ķīnas TV kuriozi cenzē Deivida Bekhema ķermeni viņa paša filmā

Jauns.lv

Ar visnotaļ kuriozu cenzūras izpausmi uzmanību šonedēļ izpelnījusies Ķīnas centrālā televīzija (CCTV). Tajā demonstrēta pasaulslavenā futbolista Deivida Bekhema dokumentālā filma, taču tetovējumu dēļ atlēta augums viscaur izpludināts nesaskatāmā miglas blāķī.

CCTV demonstrēto dokumentālo filmu ar Deivida Bekhema piedalīšanos sauc “Deivids Bekhems: Ceļojums uz nezināmo” (David Beckham: Into the Unknown).

Lai arī savulaik spožā britu futbolista sasniegumi bez šaubām tiek daudzināti arī Ķīnā, atlēta ķermenis – nebūt ne.

Problēmas radījis fakts, ka Bekhema ķermeni, kā zināms, klāj daudzi tetovējumi. Ķīnā pastāvošā stingrā cenzūra, ko tādu televīzijā demonstrēt aizliedz.

Turklāt filmā Bekhems ceļo pa Brazīliju, kur ir karsti, tāpēc futbolists kinolentē bieži redzams bez krekla vai kreklā ar īsām piedurknēm, tādējādi izrādot savus tetovējumus.

Rezultāts – vietām ķīniešu demonstrētajā filmas versijā Bekhems pārvēršas par izplūdušu traipu. To piefiksējis portāla “Quartz” video žurnālists Tonijs Lins.

Pēc viņa vārdiem, Ķīnā pēc būtības ir diezgan neskaidri cenzūras noteikumi. Ne vienmēr ir skaidrs, ko varasiestādes var likt aizvākt no ētera, vienlaikus arī sodot atbildīgos.

Tāpēc kanāli bieži nodarbojas ar pašcenzūru un katram gadījumam novāc tetovējumus un auskarus, maskē dziļus izgriezumus sieviešu drēbēs, Lina viedokli publicē medijs Meduza.io.

Video iespējams aplūkot šeit: