foto: imago images/Zink/Scanpix
Starptautiskā Handbola federācija atsakās no SOK atbalsta un aicina palīdzēt citām federācijām
Handbola bumba uz vārtiem.
Citi sporta veidi
2020. gada 28. aprīlis, 19:03

Starptautiskā Handbola federācija atsakās no SOK atbalsta un aicina palīdzēt citām federācijām

Jauns.lv / LETA

Starptautiskā Handbola federācija (IHF) noraidījusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piešķirto finansiālo atbalstu, aicinot to atbalstīt tās federācijas, kurām šajā periodā klājies krietni grūtāk, vēsta portāls "insidethegames".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau kopš marta vidus teju visā pasaulē ir apstājusies sporta industrija, kā rezultātā negaidīti lieli zaudējumi rodas līgām, klubiem, spēlētājiem, kā arī federācijām.

"Informējām SOK, ka vēlamies, lai mums piešķirtais finansiālais atbalsts nonāktu cita sporta veida federācijas rīcībā. Vēlamies, lai SOK atbalsta tās federācijas, kuras šajā periodā cietušas vissmagāk," teikts IHF paziņojumā.

Zaudējumus cietusi arī IHF, tomēr tā informējusi SOK, ka piešķirtais finansiālais atbalsts nebūs nepieciešams, jo handbola jumtorganizācija pati spēs pārvarēt šo periodu. IHF informēja SOK, ka 2018.gadā organizācijai izdevies nopelnīt septiņus miljonus ASV dolāru (6,4 miljonus eiro), bet IHF kopējā vērtība šobrīd jau lēšama 131 miljona Šveices franku (123,9 miljonu eiro) apmērā.

Jau ziņots, ka Eiropas Handbola federācija (EHF) piektdien izlēma atcelt 2021.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" pirmās kārtas spēles, kurās Latvijas vīriešu izlasei bija paredzēta cīņa ar Izraēlu, Čempionu līgas finālčetrinieka turnīrā gada beigās iekļaut Daiņa Krištopāna nākamās sezonas vienību Parīzes "Saint-Germain", bet par Latvijā un Bosnijā un Hercegovinā paredzētajām U-20 Eiropas otrā ešelona komandu cīņām lemt jūnija sapulcē.

Piektdien EHF izpildkomiteja video konferencē lēma par virkni Covid-19 dēļ iekavēto pasākumu. To vidū bija arī 2021.gada pasaules čempionāta vīriešiem kvalifikācijas turnīrs. EHF izlēma atlikušās Eiropas kontinenta izslēgšanas spēles gan pirmajā kārtā, kurā Latvijai bija jātiekas ar Izraēlu, gan otrajā kārtā atcelt.

Delegāti uz pasaules čempionātu tika noteikti pēc ieņemtajām vietām 2020.gada Eiropas meistarsacīkstēs. Tādējādi pasaules čempionātam Ēģiptē kvalificējas šādas komandas: Slovēnija, Vācija, Portugāle, Zviedrija, Austrija, Ungārija, Baltkrievija, Islande, Čehija un Francija.

Spānija, Horvātija un Norvēģija kā trīs labākās šī čempionāta komandas jau ir kvalificētas pasaules čempionātam, bet Dānija uz Ēģipti brauks kā pašreizējā čempione.

Tikmēr Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas spēles sešām Eiropas vīriešu komandām notiks no 2021.gada 6. līdz 9.janvārim, bet sievietēm - nacionālo komandu nedēļā 2021.gada pavasarī. Galīgo lēmumu par olimpisko kvalifikāciju pieņem IHF, kas no sākuma visu saskaņos ar SOK.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās