foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Kanters: Turcijas vadība izmantos šo pandēmiju, lai vēl vairāk nostiprinātu savu varu
Tā kā NBA sezona tika pārtraukta, koronavīrusam ietekmējot lielāko daļu pasaules, "Celtics" spēlētājs Eness Kanters izmantoja negaidīto sezonas pārtraukumu, lai mācītos gatavot ēst un spēlēt klavieres.
Sporta zvaigznes
2020. gada 13. aprīlis, 22:43

Kanters: Turcijas vadība izmantos šo pandēmiju, lai vēl vairāk nostiprinātu savu varu

Jauns.lv / LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans izmantos koronavīrusa pandēmiju, lai vēl vairāk nostiprinātu savu varu, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" centra spēlētājs Eness Kanters.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā kā NBA sezona tika pārtraukta, koronavīrusam ietekmējot lielāko daļu pasaules, "Celtics" spēlētājs Eness Kanters izmantoja negaidīto sezonas pārtraukumu, lai mācītos gatavot ēst un spēlēt klavieres.

Pagājušajā mēnesī Kanteram 14 dienas bija jāatrodas karantīnā viņa Bostonas dzīvoklī pēc tam, kad vairāki NBA spēlētāji, ieskaitot vienu komandas biedru, bija saņēmuši pozitīvus Covid-19 testus.

Vairāk par koronavīrusu spēlētāju baida viņa radinieku labklājība Turcijā, kuras prezidentam Erdoganam basketbolists veltījis skarbu kritiku.

"Mana ģimene atrodas Turcijā, un es ceru, ka viņi ir drošībā," min 27 gadus vecais centra spēlētājs. "Es nevaru ar viņiem sarunāties, jo baidos, ka mana komunikācija ar māti vai māsu varētu tikt uzskatīta par noziedzīgas darbības pierādījumu. Tas izklausās neticami, bet tas ir tas, kam mēs tagad ejam cauri jau pusdesmitgadi ".

"Valsts šobrīd atrodas daļējā izolācijā, un šobrīd viss ir neparedzams. Nav šaubu, ka Turcijas vadība izmantos šo pandēmiju, lai vēl vairāk nostiprinātu savu varu un sevi pataisītu par glābējiem," turpina Kanters. "Pat šī vīrusa uzliesmojuma laikā valdība nav atmaigusi. Pārpildīti cietumi ir perfekta koronavīrusa audzēšanas vieta, taču valdība izvēlas ļaut klīst apkārt noziedzniekiem, nevis politieslodzītajiem. Tas skaidri parāda viņu naidu un nesaudzīgumu ".

Kantera tēvam Mehmetam Kanteram dzimtenē piespriests 15 gadus ilgs cietumsods, jo Turcijas varas iestādes viņu uzskata par teroristu grupējuma pārstāvi. Mehmets Kanters gan neatrodas Turcijā un cietumsods viņam piešķirts aizmuguriski. Tomēr, Kanteram senioram atgriežoties dzimtenē, viņš, visticamāk, tiks arestēts un nogādāts cietumā.

Arī Enesam Kanteram Turcijā draud cietumsods, jo 2017.gadā Turcijas amatpersonas anulēja basketbolista pasi, kā arī tika izsniegts Kantera aresta ordenis, jo arī viņš pauda atbalstu opozīcijas pārstāvim Fethullaham Gilenam, par ko 2015.gadā tika izdzīts no Turcijas izlases.

Pēc savas pases anulēšanas Kanters 2017.gadā preses konferencē ASV nosauca Erdoanu par "mūsu gadsimta Hitleru".

Kanteram ir ASV zaļā karte, kas ļauj šajā valstī pastāvīgi dzīvot un strādāt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās