foto: Jauns.lv
FOTO: Latvijas Grāmatu izstādē prezentē sporta žurnālistikas leģendas Artura Vaidera grāmatu
Prezentācijā iespaidos un atmiņās dalījās sporta žurnālists Dāvids Ernštreits (pa labi) un olimpieši Jēkabs Nākums (otrais no labās), Artura Vaidera ilggadējā dzīvesbiedre Inese Vaidera, un Haralds Silovs (pa kreisi).
Sporta zvaigznes
2020. gada 3. marts, 10:31

FOTO: Latvijas Grāmatu izstādē prezentē sporta žurnālistikas leģendas Artura Vaidera grāmatu

Jauns.lv

“Latvijas Grāmatu izstādē 2020” 1. martā Artura Vaidera fonds prezentēja žurnālista Artura Vaidera grāmatu “Olimpiskās dienasgrāmatas. Vasara. Ziema”.

Pasākums noritēja Ķīpsalas izstāžu hallē, rakstnieka viesistabā. Grāmatas prezentācijas laikā tika stāstīts par spilgtākajiem olimpiskajiem mirkļiem, kurus apsprieda sporta žurnālists Dāvids Ernštreits un olimpieši Haralds Silovs, Jēkabs Nākums, kā arī Artura Vaidera ilggadējā dzīvesbiedre Inese Vaidere.

Artura Vaidera grāmatas prezentācija

“Latvijas Grāmatu izstādē 2020” 1. martā (svētdien), Artura Vaidera fonds prezentēja žurnālista Artura Vaidera grāmatu “Olimpiskās dienasgrāmatas. Vasara. Ziema”.

gallery icon
63

Arturs Vaiders bija latviešu sporta žurnālists, ilgstoši vadījis laikraksta "Diena" sporta nodaļu, strādājis arī Latvijas Radio.

Pēc aiziešanas no "Dienas" Vaiders radīja savu interneta portālu "Parsportu.lv", kā arī darbojās citos projektos.

Arturs Vaiders kā vienīgais Latvijas žurnālists apmeklējis 12 olimpiskās spēles. Viņš mūžībā devās 2016. gada 3. oktobrī 61 gada vecumā.

Grāmatu izstādē aizvadīti 100 kultūras pasākumi

“Latvijas grāmatu izstāde 2020” noritēja no 28. februāra līdz 1. martam. Tās atklāšanā piedalījās kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK), Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle, kā arī "Latvijas Grāmatu izstādes" vadītāja Sanita Blomniece.

"Latvijas Grāmatu izstādē", kas Ķīpsalā norisinājās jau 23. reizi, piedalījās 102 uzņēmumi no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Turcijas, Francijas un Ukrainas. Savukārt ar aktuālo grāmatniecībā iepazīstināja 46 Latvijas grāmatizdevēji.

"Latvijas grāmatu izstāde 2020" Ķīpsalā

gallery icon
205

Trīs dienās izstādē notika 100 kultūras pasākumi, kuros savu debiju piedzīvoja vairāk nekā 50 jaunu grāmatu.

Izstādē varēja apskatīt arī konkursa "Zelta ābele" un Baltijas grāmatu mākslas konkursa 40 labākās grāmatas astoņās kategorijās.

Savukārt grāmatu maiņas punktam Rīgas Centrālā bibliotēka bija sagatavojusi 4876 grāmatu sākumkapitālu, no kurām 2612 grāmatas ir daiļliteratūras izdevumi, bet 1663 – bērnu un jaunatnes literatūra, pārējās ir dažādu nozaru grāmatas.