foto: Ieva Leiniša/LETA
Viesturs Koziols par LOK prezidenta kandidātu: “Tikmers ir viens no spilgtākajiem līderiem”
Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols Tikmeru raksturo kā spilgtu līderi.
2020. gada 11. februāris, 10:35

Viesturs Koziols par LOK prezidenta kandidātu: “Tikmers ir viens no spilgtākajiem līderiem”

Jauns.lv

Līdzšinējais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs, olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers pašlaik ir vienīgais LOK prezidenta amata kandidāts gaidāmajās vēlēšanās. Atbalstu viņam jau paguvušas izteikt vairākas valsts vadošo sporta veidu federācijas.

Sākotnēji šādu atbalstu Tikmeram kā LOK prezidentam izteica Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, kurš uzsvēra, ka šajā Latvijas sportam nozīmīgajā amatā ir jābūt cilvēkam, kurš pilnībā spēj orientēties Latvijas sporta nozares politikas veidošanā, kuram ir spējas un talants sarunāties ne tikai ar sportistiem, treneriem, sporta dzīves vadītājiem reģionos, sporta veidu federāciju vadītājiem, bet arī ar sporta politikas veidotājiem Latvijā.

Tikmeram esot liela pieredze LOK sistēmā

LBSF ir pievienojusies arī Latvijas Regbija federācija, kuras prezidents Aivars Pilenieks sarunā ar Jauns.lv pauda sekojošu viedokli: “Žoržs Tikmers ir no tiem, kuri saprot, ko šāds amats nozīmētu. Daudzi jau grib būt revolucionāri un noārdīt līdz šim pastāvošo kārtību, taču, kad kaut kas jābūvē – tad klusums. Ticu, ka Tikmera kunga vadībā LOK būs aktīvāka nekā līdz šim, kas no tās arī tiek prasīts. Atbalstu viņa kandidatūru. Latvijā sports jau tā ir nolikts zemu. Jāsaka paldies, ka vispār atrodas kāds, kurš vēlas strādāt.”

Uz Tikmeru kā uz potenciāli labu LOK prezidentu šobrīd raugās arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

“Tikmera kungu kā kandidātu vērtēju pozitīvi. Viņam ir liela pieredze LOK sistēmā, proti, ģenerālsekretāra amatā. Arī ar LOK nesaistītas zināšanas – par valsts sistēmas uzbūvi – pavisam noteikti ir liels pluss. Līdzšinējā sadarbība LFF kontekstā ir vērtējama ļoti pozitīvi. Tikmera kungam ir augsta administratīvā kompetence,” pauda LFF ģenerālsekretārs.

foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs, 1980. gada Maskavas olimpisko spēļu vicečempions airēšanā (četriniekā) Žoržs Tikmers šobrīd ir vienīgais LOK prezidenta amata kandidāts.

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs, ilggadējs sporta atbalstītājs un funkcionārs Viesturs Koziols, komentējot gaidāmās LOK prezidenta vēlēšanas un Tikmera kandidatūru pauda: “laiks rādīs”, vienlaikus piebilstot, ka, viņaprāt, Tikmers ir “viens no spilgtākajiem līderiem.” “LHF sadarbība ar Tikmera kungu ir bijusi uzteicama. Viņa līdzšinējā darbība un iniciatīvas ir apsveicamas,” piebilda Koziols.

Laiks rādīšot

Tikmēr Latvijas Kērlinga asociācijas prezidents Mārtiņš Trukšāns telefonsarunā ar Jauns.lv pauda, ka pirms vēlēšanām nevēlas izteikties, lai arī par Tikmera kandidatūru viņam esot personīgs viedoklis.

Līdzīgu komentāru sniedza arī Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks, piebilstot, ka viņu LOK turpmākajā vadībā interesējot caurspīdīgums un skaidra līdzekļu dalīšana, orientējoties uz sportu. Tuvākajā laikā Buks cer izrunāties ar Tikmeru un formulēt savas domas par viņu kā potenciālo LOK prezidentu.

Jau ziņots, ka LOK Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesija notiks 2020. gada 20. martā pulksten 10.00 (reģistrācija no pulksten 9.00) "Radisson BLU Daugava Hotel", Kuģu ielā 24, Rīgā.

LOK Ģenerālās asamblejas laikā notiks LOK prezidenta, ģenerālsekretārs, Individuālo locekļu, Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tiks apstiprināts 2019. gada pārskats un 2020. gada budžets.

Sīkāka informācija par gaidāmo LOK Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju ir atrodama šeit.