foto: AFP/Scanpix
Viljamsa pārsteidzoši izstājas no sezonas pirmā "Grand Slam"; Gofa izslēdz trešo raketi Osaku
Pieredzējusī Serēna Viljamsa bija bukmeikeru favorīte.
Citi sporta veidi
2020. gada 24. janvāris, 12:49

Viljamsa pārsteidzoši izstājas no sezonas pirmā "Grand Slam"; Gofa izslēdz trešo raketi Osaku

Jauns.lv / LETA

Negaidītu zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā piedzīvoja leģendārā Serēna Viljamsa, savukārt viņas 15 gadus vecā tautiete Koko Gofa pārsteidzoši apspēlēja pasaules trešo raketi Naomi Osaku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viljamsa (WTA 9.) trešajā kārtā ar 4-6, 7-6 (7:2), 5-7 piekāpās ķīnietei Sinjai Vanai (WTA 29.).

ASV tenisiste šajā turnīrā bija izlikta ar astoto numuru, bet viņas pretiniece saņēmusi 27.numuru.

Pieredzējusī amerikāniete bija bukmeikeru favorīte uzvarā šajā turnīrā, bet zaudējums trešajā kārtā viņai liedza izcīnīt karjeras 24."Grand Slam" titulu.

Vana nākamajā kārtā tiksies ar Onsu Žabēru no Tunisijas, kura pirms šīs spēles sagādāja Karolīnai Vozņacki zaudējumu karjeras pēdējā spēlē. Zīmīgi, ka Vozņacki un Viljamsa ir labas draudzenes ārpus korta.

Tāpat iespaidīgu sniegumu demonstrēja arī 15 gadus vecā Gofa, kura ar 6-3, 6-4 pārliecinoši uzvarēja pērnā gada čempioni Osaku no Japānas.

Gofa arī pērn Vimbldonas turnīrā iekļuva ceturtajā kārtā, kas "Grand Slam" turnīros tiek izspēlēta otrajā nedēļā. Tā rezultātā viņa kļuva pirmo 15 gadus veco tenisisti, kurai savos karjeras pirmajos divos "Grand Slam" turnīros izdevies iekļūt ceturtajā kārtā.

Iepriekš laika posmā no 1995. līdz 1996.gadam Martina Hingisa sasniedza "US Open" sasniedza ceturto kārtu un gadu vēlāk arī pusfinālu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņa aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam. Tāpat viņa šajā laika posmā paspēja uzspēlēt arī Vimbldonas turnīra ceturtajā kārtā.

Tikmēr pasaules pirmā rakete Ešlija Bārtija ar 6-3, 6-2 pieveica Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu (WTA 25.), kurai turnīrā bija piešķirts 29.numurs.

Ceturtajā kārtā būs redzama arī čehiete Petra Kvitova (WTA 8.), kura ar 6-1, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Jekaterinu Aleksandrovu no Krievijas (WTA 28.).

Kvitova šajā turnīrā izlikta ar septīto numuru, bet viņas pretiniecei bija piešķirts 25.kārtas numurs.

Savukārt turnīrs trešajā kārtā noslēdzās Medisonai Kīzai no ASV un vācietei Jūlijai Gērgesai.

Kīza (WTA 11.) ar 4-6, 4-6 piekāpās grieķietei Marijai Sakari (WTA 23.). ASV tenisiste šajā turnīrā bija izlikta ar desmito numuru, bet Sakari piešķirts 22.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt Gērgesa (WTA 39.) ar 6-1, 6-7 (4:7), 2-6 zaudēja amerikānietei Elisonei Rīskei (WTA 19.), kurai piešķirts 18.numurs.

Jau ziņots, ka turnīra otro kārtu nepārvarēja Aļona Ostapenko, bet Anastasija Sevastova neveiksmi cieta jau pirmajā duelī.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.