foto: AP/Scanpix
Porziņģis NBA Visu zvaigžņu spēles balsojumā ir 7.vietā
Porziņģis NBA Visu zvaigžņu spēles balsojuma starprezultātos saglabā septīto vietu.
Basketbols
2020. gada 16. janvāris, 23:07

Porziņģis NBA Visu zvaigžņu spēles balsojumā ir 7.vietā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien publicētāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma starprezultātu sarakstā saglabā septīto vietu starp garajiem spēlētājiem Rietumu konferencē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

NBA balsošanu atklāja 25.decembrī, bet turpmākajās trīs ceturtdienās tika publicēti balsojuma starprezultāti. Pēc pirmās nedēļas Porziņģis bija sestais, bet pirms nedēļas viņš atkrita uz septīto pozīciju.

Rietumos starp garajiem spēlētājiem dominē abas Losandželosas "Lakers" zvaigznes. Līderis ar 4 747 887 balsīm ir Lebrons Džeimss, bet 4 412 619 balsis ir Entonijam Deivisam. Pirmo trijnieku noslēdz Losandželosas "Clippers" spēlētājs Kavai Lenards, kura kontā ir 2 973 076 balsis.

Aiz pirmā trijnieka par teju 1,8 miljonu balsīm atpaliek Pols Džordžs ("Clippers"), tālāk seko Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), uz sesto vietu pakāpies Karmelo Entonijs (Portlendas "Trail Blazers"), bet septīto vietu ar 774 056 balsīm ieņem Porziņģis. Liepājnieka bijušais komandas biedrs un mentors Entonijs ir aptuveni 10 000 balsu attālumā.

Tikmēr aizsargu pozīcijās līderis ir Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs, kurš iekrājis 4 598 323 balsis, bet otrais ar 2 934 614 balsīm ir Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"). Pārējie basketbolisti labāko divniekam zaudē gandrīz divus miljonus balsu.

Austrumu konferencē starp garajiem spēlētājiem pārliecinošu līderpozīciju ieņem Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo, par kuru nobalsots jau 4 474 107 reižu. Par vairāk nekā diviem miljoniem balsu atpaliek Paskāls Sjakams no čempionvienības Toronto "Raptors", kuram nepilnas 35 000 balsis zaudē Žoels Embīds no Filadelfijas "76ers".

Šajā pašā konferencē aizsargu pozīcijā līderis ar 2 006 924 balsīm ir Trē Jangs no Atlantas "Hawks", viņam par vairāk nekā 200 000 balsu zaudē Kairijs Ērvings no Bruklinas "Nets". Trešajā pozīcijā esošais Kemba Volkers (Bostonas "Celtics") "Nets" spēlētājam zaudē par apmēram 17 000 balsīm.

Balsošana par komandu sākumsastāviem noslēgsies 20.janvārī. Savas balsis var atdot ar "Google" un "Google Assistant" starpniecību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com" un aplikācijā "NBA".

Kopumā piecas dienas - 2., 3., 10., 16. un 20.janvārī - visās platformās var balsot dubultā. Komandu sākumsastāvi, tajā skaitā divi kapteiņi, tiks paziņoti 23.janvārī, bet nedēļu vēlāk būs zināmi arī NBA galveno treneru izvēlētie rezervisti.

Par komandu kapteiņiem kļūs divi basketbolisti, kuri Austrumu un Rietumu konferencēs saņems visvairāk balsu. Pēc tam kapteiņi izvēlēsies komandu sākumsastāvus un rezervistus, neatkarīgi no basketbolistu pārstāvētajām konferencēm.

Ceturto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 16.februārī Čikāgā, kur mājas spēles aizvada "Bulls" vienība.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. 

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.