foto: AP/Scanpix
Galviņa pārstāvētā "Ocelārži" pārspēj "Salavat Julajev" un iekļūst Špenglera kausa pusfinālā
Guntis Galviņš (pa kreisi) cīņā ar Eduardu Gimatovu.
Hokejs
2019. gada 29. decembris, 23:53

Galviņa pārstāvētā "Ocelārži" pārspēj "Salavat Julajev" un iekļūst Špenglera kausa pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" komanda svētdien iekļuva Davosā notiekošā Špenglera kausa pusfinālā, kurā tiksies ar Šveices klubu "Ambri-Piotta".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čehijas vienība ceturtdaļfinālā ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Ufas "Salavat Julajev".

Čehus spēles piektajā minūtē vadībā izvirzīja Jiržī Polaņskis, kurš gaisā uztvēra ripu pie pretinieku vārtiem un nolika to pa sitienam, panākot 1:0. Jau otrā perioda pirmajā minūtē pārsvaru dubultoja Matejs Straņskis, Ufas vienības vārtsargam Andrejam Karejevam nenoķerot kuriozi atlēkušo ripu.

Pusminūti vēlāk "Ocelārži" hokejisti viduszonā zaudēja ripu, kā rezultātā Aleksejs Kručiņins ātrā pretuzbrukumā vienus vārtus atguva. Piecas minūtes pirms perioda beigām Danils Baškirovs pie laukuma gala apmales savāca ripu un pieslidoja pie vārtiem, panākot 2:2.

Trešā perioda vidū čehi atgriezās vadībā, vairākumā komandas biedra metienu pielabojot Rostislavam Martinekam. Ufas hokejisti neatspēlējās un pusfinālā iekļuva "Ocelārži".

Otrā pusfinālā Kanādas komanda spēkosies ar Somijas klubu Turku TPS, kas ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) guva virsroku pār turnīra saimnieci "Davos".

Pirmdien komandas aizvadīs abus pusfinālus, bet turnīra uzvarētāja tiks noskaidrota Vecgada vakarā.

Jau ziņots, ka Galviņa pārstāvētā "Ocelārži" turnīra pirmajā mačā ar 1:4 zaudēja Kanādas izlasei, bet turpinājumā ar šādu pašu rezultātu uzveica "Davos".

Pagājušosezon "Ocelārži" arī piedalījās Špenglera kausa izcīņā, kur apakšgrupā cieta divus zaudējumus un ceturtdaļfinālā ar 1:3 piekāpās "Davos" vienībai. Špenglera kausā triumfēja Somijas hokeja komanda Kuopio "KalPa".

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kas šosezon notiek jau 93.reizi. "Davos" un Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējušas 15 reizes, kas ir turnīra rekords, bet aiz tām seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vienība "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šajā turnīrā piedalījās 2011. un 2017.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās