Basketbols
2019. gada 29. decembris, 16:05

Porziņģis komentē savu konfliktu ar provokatoru Dreimondu Grīnu

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis atzīst, ka viņam vajadzēja neļauties Dreimonda Grīna un Goldensteitas "Warriors" spēlētāju provokācijām.

Jau ziņots, ka Porziņģis sestdien guva 18 punktus, palīdzēdams Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē. "Mavericks" viesos ar rezultātu 141:121 (41:41, 31:33, 45:24, 24:23) pārspēja Goldensteitas "Warriors", pārtraucot pretinieku četru uzvaru sēriju.

"Mavericks" basketbolisti šajā mačā grozā raidīja 24 tālmetienus, kas ir jauns komandas rekords.

"Zinājām, ka otrajā puslaikā jāspēlē daudz intensīvāk aizsardzībā. Pamatos gan neko nemainījām, tikai vajadzēja apturēt viņu uzbrukumus. Centāmies spēlēt savu spēli un būt enerģiski," pēc mača sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem atzina Porziņģis.

foto: AP/Scanpix
Kristaps Porziņģis atzīst, ka rīkojies nepareizi.

Porziņģis pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē iesaistījās asā vārdu apmaiņā ar Dreimondu Grīnu. Komandas biedri devās atvēsināt abus basketbolistus, kuri katrs saņēma pa tehniskajai piezīmei. Savukārt trešās ceturtdaļas pirmspēdējā minūtē "laipnībām" apmainījās Luka Dončičs un Markīzs Kriss.

""Warriors" ir tāda veida komanda. Dreimondam patīk daudz runāt un tajā iesaistīt arī skatītājus. Šajā jomā viņi paveica labu darbu. Man vajadzēja būt nedaudz gudrākam. Arī tad, kad Klejs ar mani runāja, iesaistot tajā pūli. Tajā brīdī atskārtu, ka vajadzētu pieturēt muti. Spēle bija jautra, un esmu gandarīts, ka tajā uzvarējām," skaidroja Porziņģis.

"Domāju, ka Luka reaģēja diezgan mierīgi. Bijušās Dienvidslāvijas basketbolisti reizēm spēlē ļoti emocionāli, bet, kad nepieciešams būt mierīgiem, tad viņš ir mierīgs. Viņš savā vecumā spēja uz to atbildēt mierīgi. Varbūt man vajadzētu no viņa ko mācīties," secināja Porziņģis.

Liepājnieks ir apmierināts ar savu lomu uzbrukumā, cenšoties veidot iespējas komandas biedriem, taču pats joprojām vēl nav atradis savu spēli.

"Jūtos pārliecinātāks par sevi. Pašam un visiem man apkārt ir jābūt pacietīgiem. Ejam pareizajā virzienā un turpinām strādāt," atzīmēja Porziņģis.

Veiksmīgi pēc potītes traumas izdziedēšanas atgriezies "Mavericks" komandas līderis Dončičs, kurš sestdien nopelnīja savu devīto "triple-double" sezonā.

"Viņa prombūtnē spēlējām tāpat, taču bijām pavisam cita komanda. Visiem vajadzēja nedaudz pielikt savā spēlē, pierādot, ka mums ir pietiekami garš soliņš," uzsvēra Porziņģis.

Spēles pirmajā ceturtdaļā "Mavericks" realizēja desmit tālmetienus, bet "Warriors" - deviņus.

"Tā bija viena no trakākajām pirmajām ceturtdaļām, kādā esmu piedalījies. Zinājām, ka viņi pirmajos ceturkšņos ir ļoti labi. Gribējām palikt mierīgi un turēties pie sava spēles plāna," pauda Porziņģis.

Arī Grīns pēc spēles atzina, ka saķeršanās abu komandu spēlētāju starpā nav nekas īpašs.

"Domāju, ka tā ir spēles epizode, kad divas komandas sacenšas. Katra komanda mēģina uzvarēt spēli. Nekas vairāk un nekas mazāk," komentēja Grīns.

Dalasas vienība ar 21 uzvaru 31 spēlē ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kur Sanfrancisko komanda ar deviņiem panākumiem 34 cīņās ir pēdējā.

"Mavericks" basketbolisti pēc šīs spēles veica stundu ilgu lidojumu uz Losandželosu, kur svētdien mēros spēkus ar Rietumu konferences līdervienību Losandželosas "Lakers".