foto: LETA
Samoilovs un Šmēdiņš domā par trenera maiņu
Citi sporta veidi
2019. gada 16. decembris, 18:13

Samoilovs un Šmēdiņš domā par trenera maiņu

Jauns.lv / LETA

Latvijas titulētākais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs apsver domu šķirties no ilggadējā trenera Genadija Samoilova un olimpisko sezonu sagaidīt kāda cita trenera vadībā, sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" stāsta dueta līdzšinējais treneris Genadijs Samoilovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekšējā sezona duetam Šmēdiņš/Samoilovs nesniedza cerēto gandarījumu. Tikai augustā izdevās uzvarēt četru zvaigžņu turnīrā Maskavā un triju zvaigžņu sacensībās Jūrmalā. Augstāk par 17.vietu neizdevās tikt ne pasaules, ne Eiropas čempionātā. Arī par olimpisko ceļazīmi cīnījās un to izcīnīja viņu treniņu partneri Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, jo Latvijas Volejbola federācija bija paredzējusi, ka šajā turnīrā piedalās pasaules rangā augstāku vietu ieņemošais duets.

"Vienmēr jau šķiet, ka citiem treneris ir labāks, gudrāks, mierīgāks, bet, sākot strādāt, parādās citas šķautnes. Tas gan ir normāli - ja nav rezultāta, jāmaina vai nu komanda, vai treneris, bet mainīt pārinieku šobrīd viņi nevar, jo olimpiskajai kvalifikācijai vajag 12 turnīrus," situāciju skaidro Samoilovs seniors.

Genadijs Samoilovs intervijā "Latvijas Avīzei" min, ka duets ir cita trenera meklējumos un rudenī jau pāris nedēļas pastrādāja itāliešu speciālista Marko Solustri vadībā, kurš trenē Itālijas otru labāko duetu Adrians Karambula/Enriko Rosi, kuri šobrīd olimpiskajā rangā ir nedaudz zemāk par latviešiem, atpaliekot par 820 punktiem, taču ar turnīru rezervē.

Pēc treniņiem itāliešu speciālista vadībā Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā Meksikā novembrī gan Samoilovam un Šmēdiņam vairāk par dalītu 17.vietu arī nesanāca, taču sadarbība bija bijusi pārāk īslaicīga.

"Varbūt tā viņiem tieši būs papildu motivācija - parādīt man, ka esmu kļūdījies, neticot saviem audzēkņiem," par sportistu izaugsmi cita trenera vadībā priecātos arī Genādijs Samoilovs, lai gan šādā gadījumā Aleksandrs pirmoreiz vairāk nekā 15 gadu laikā netrenētos tēva vadībā.

Treneris apstiprina no malas vēroto, ka Jānis ar Aleksandru laukumā spēlējuši kā darbā, negūstot no tā baudu, un uz īsu mirkli atmodās vien Maskavas turnīrā: "Ļoti grūti septiņus gadus saglabāt spēli augstākajā līmenī, iestājas nogurums, un tas viņus salauza. Gribēju redzēt citādu attieksmi tieši spēlēs, jo treniņos šķita, ka viss ir kārtībā. Nevar iet kā uz darbu, jāieliek dvēsele."

Genādijs Samoilovs turpinās trenēt duetus Pļaviņš/Točs, Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs, kā arī Eiropas čempiones un olimpiskā turnīra uzvarētājas - Tīnu Lauru Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku. Kā parasti janvāra sākumā viņi dosies uz Ēģipti, kur treniņos pievienoties Latvijas komandai tradicionāli vēlas pasaules klases vīriešu un tagad arī sieviešu dueti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās