foto: Zumapress/Scanpix
Mančestras derbijā Anglijas premjerlīgā futbolā viesos uzvar "United"
Mančestras "United" futbolisti priecājas par panākumu.
Futbols
2019. gada 8. decembris, 00:07

Mančestras derbijā Anglijas premjerlīgā futbolā viesos uzvar "United"

Jauns.lv / LETA

Mančestras klubu derbijā sestdien Anglijas premjerlīgā futbolā viesos "United" ar 2:1 pārspēja "City", vēl vairāk attālinot pretiniekus no pirmajā vietā esošās "Liverpool".

"United" viesos svinēja uzvaru ar 2:1 (2:0).

"Viesi" panākumu spēlē nodrošināja jau pirmajā puslaikā, sešu minūšu laikā iesitot mājinieku vārtos divus "golus". 23.minūtē paša nopelnītu 11 metru soda sitienu realizēja Markuss Rešfords, bet pēc sešām minūtēm Antonī Martials pēc "sieniņas" ar Denielu Džeimsu neatvairāmi sita vārtu labajā stūrī. Nikolasam Otamendi 85.minūtē vien izdevās nedaudz saldināt zaudējuma rūgtumu.

"Mēs varējām gūt arī vairāk vārtu un beigt spēli pirms beigu signāla," pēc mača teica pirmo vārtu autors Rešfords. "Pirmās 30 minūtes mūsu izpildījumā bija perfektas. Izaicinājums ir, vai mēs tā varam nospēlēt 80 minūtes vai visu maču."

"[Čempionu tituls] sāk izskatīties grūti sasniedzams," pauda mājinieku aizsargs Kails Volkers intervija "Sky Sports". "Mēs cīnīsimies līdz beigām, kamēr vien matemātiski tas būs iespējams. Tikai tad varēsim secināt, ka esam spiesti atzīt liverpūliešu panākumu."

Zaudējumu viesos piedzīvoja vēl viena medaļu pretendente Londonas "Chelsea", kas ar 1:3 (0:1) atzina Liverpūles "Everton" pārākumu.

Rišarlisons piektajā minūtē izvirzīja laukuma saimniekus vadībā, Dominiks Kalvers-Lūins pārsvaru nostiprināja pārsvaru 49.minūtē. Trīs minūtes vēlāk Mateo Kovačičs vienus vārtus atguva, bet jautājuma zīmi par spēles uzvarētājiem 84.minūtē likvidēja Kalvers-Lūins, gūstot savus otros vārtus spēlē.

Jau 15.panākumu 16 spēlēs guva "Liverpool", kas viesos ar 3:0 (2:0) apspēlēja "Bournemouth".

Visus vārtus liverpūlieši guva 19 minūšu laikā pirmā puslaika beigās un otrā sākumā, punktu 54.minūtē pieliekot Mohamedam Salāham.

Žuzē Mourinju vadītā Totenhemas "Hotspur" turpināja atdzimšanu pēc 5:0 (3:0) panākuma savā laukumā pār "Burnley". Jau devītajā minūtē rezultāts bija 2:0 mājinieku labā, un Harijs Keins laukumu pameta ar diviem gūtiem vārtiem.

Pēc 16 spēlēm pirmajā vietā ar 46 punktiem ir nepārspētā "Liverpool". Ar 35 punktiem 15 mačos un 32 punktiem 16 spēlēs seko attiecīgi Lesteras "City" un Mančestras "City", bet ceturto pozīciju ar 29 punktiem ieņem Londonas "Chelsea". Mančestras "United" ir 24, bet "Tottenham" - 23 punkti 16 spēlēs.