foto: AFP/Scanpix
Mesi 4 minūtes līdz spēles beigām izrauj "Barcelona" uzvaru
2019. gada 2. decembris, 12:44

Mesi 4 minūtes līdz spēles beigām izrauj "Barcelona" uzvaru

Jauns.lv / LETA

Argentīnas futbola izlases līderis Lionels Mesi svētdien Spānijas čempionātā vārtus guva vien četras minūtes līdz pamatlaika beigām, kaldinot savas komandas "Barcelona" uzvaru.

"Barcelona" viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Madrides "Atletico".

Pirmā vārtu gūšanas iespēja septītajā minūtē pavērās Kīranam Tripjēram, kura sitiens atsitās pret labo vārtu stabu. Spēles turpinājumā Madrides kluba pārsvars lēnām izsīka, un pirmā puslaika beigās pretinieku vārtus bīstami apdraudēja viesi, tomēr bez panākumiem.

Uzvaru nesošo raidījumu Mesi izdevās veikt vien četras minūtes līdz pamatlaika beigām, kad pēc Luisa Svaresa piespēles, viņš pie pašas soda laukuma līnijas nonāca labā sitiena pozīcijā, bumbu nespējot tvert Janam Oblakam.

Laukumā visu spēli pavadīja arī Antuāns Grīzmans, kurš pirms šīs sezonas pameta Madrides vienību, lai par 120 miljoniem eiro pievienotos "Barcelona". Spēlētāja bijušās komandas fani Grīzmanu "silti" sagaidīja, laukumā metot rotaļlietas žurkas izskatā.

Savukārt Mesi šie bija jau 12.vārti šajā sezonā un sestie pēdējās piecās spēlēs. Argentīnietis karjeras laikā 27 spēlēs pret "Atletico" izcēlies ar 25 vārtiem, bet svētdien viņš pirmo reizi izcēlās, spēlējot viesos pret šo komandu.

Citā spēlē "Sevilla" mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Leganes". Uzvaras vārtus 63.minūtē guva Djego Karloss, tukšos vārtos raidot vārtsarga atsisto bumbu.

Pie panākuma tika arī Bilbao "Athletico", kas mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja sezonu labi aizvadošo "Granada". "Pendeli" 41.minūtē precīzi izpildīja Rauls Garsija, bet Juri Berčiče bija precīzs septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām.

Visbeidzot Barselonas "Espanyol" mājās ar 2:4 (1:0) zaudēja "Osasuna". Zaudētājiem pa vārtiem guva Marks Roka un Žonatans Kaljeri, kamēr "Osasuna" rindās izcēlās Rubens Garsija, Čimijs Avila, Žons Monkajola un Roberto Toress.

Pēc 14 spēlēm ar 31 punktu pirmo vietu ieņem "Barcelona", tikpat ir arī Madrides "Real", par punktu atpaliek "Sevilla", kas aizvadījusi par vienu maču vairāk, bet pirmo četrinieku noslēdz Sansevastjanas "Real Sociedad" ar 26 punktiem 15 cīņās. Tikpat punktu ir arī Bilbao vienībai, bet par vienu mazāk iekrājusi Madrides "Atletico".