foto: AP/Scanpix
Par Porziņģa apjukumu, atgriežoties Ņujorkā, tagad smejas visā pasaulē
Kristapa Porziņģa atgriešanās Ņujorkā ne tuvu nebija tik veiksmīga kā cerēts.
Sporta zvaigznes
2019. gada 15. novembris, 12:02

Par Porziņģa apjukumu, atgriežoties Ņujorkā, tagad smejas visā pasaulē

Jauns.lv

Latvijas basketbola spilgtākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš šosezon pārstāv ambiciozo Dalasas "Mavericks", pagājušajā naktī atgriezās savā pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mājvietā Ņujorkā un aizvadīja maču slavenajā "Madison Square Garden" arēnā pret vietējo "Knicks".

Pagājušajā sezonā Kristaps, it kā pēc paša lūguma, tika aizmainīts no Ņujorkas, un ātri vien ar "Knicks" kluba īpašnieka mediju magnāta Džeimsa Dolana pūlēm tika uztaisīts par pamatīgu grēkāzi un komandas nodevēju. Porziņģis par notikušo runā nelabprāt, bet tas atgriešanās spēlē "Knicks" līdzjutējiem netraucēja latviešu basketbola zvaigzni pamatīgi izsvilpt.

foto: AP/Scanpix
Kristapa Porziņģa atgriešanās Ņujorkā ne tuvu nebija tik veiksmīga kā cerēts.

Varbūt tieši līdzjutēju psiholoģiskais spiediens vai varbūt uzjundījušās atmiņas Kristapu pamatīgi samulsināja, jo viņš pēc spēles pirmā puslaika devās nevis uz viesu komandas (šajā gadījumā Dalasas "Mavericks"), bet gan uz mājinieku ("Knicks") ģērbtuvēm. Latvietis jau bija ticis līdz laukuma centram, kad atskārta, ka dodas nepareizajā virzienā. Porziņģa apjukumu iemūžināja un savos sociālo tīklu kontos publicēja visā pasaulē cienītais basketbola kuriozu kanāls "Shaqtinafool" (nosaukums cēlies no slavenā centra spēlētāja Šakila O'Nīla iesaukas un angļu valodas vārda "uzvesties muļķīgi"). Tūkstošiem cilvēku visā pasaulē jau paguvuši nokomentēt šo ieraskstu ar dažādām asprātībām un smejošām emotikonām.

Kristapa nedienas ar to nebeidzās, jo Dalasas klubs, neskatoties uz Porziņģa gūtajiem 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, piedzīvoja zaudējumu. Ambiociozā "Mavericks" komanda, kura šosezon cer uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs varenajā NBA RIetumu konferencē, jau otro reizi nedēļas laikā piedzīvoja zaudējumu pret "Knicks", kas ņujorkiešiem ļāvis izrāpties no pēdējās vietas visā līgā.

Kristapam nepatīkama spēle Ņujorkā bija jau no paša sākuma, jo vietējā kluba līdzjutēji latvieti laukumā sagaidīja ar pamatīgu ūjināšanu un tā atkārtojās katru reizi, kad basketbolists pieskārās bumbai.

Mača laikā fani nekautrējās izbļaut arī dažādus neglaimojošus saukļus kā "nodevējs", "atgriezies Latvijā" un vienkārši "pakaļa".

Dalasa pašlaik ar sešām uzvarām vienpadsmit spēlēs ieņem kāroto astoto vietu Rietumos, kamēr "Knicks" ar trim panākumiem divpadsmit mačos ieņem priekšpēdējo 14. pozīciju Austrumos, apsteidzot vienīgi Dāvja Bertāna Vašingtonas "Wizards", kam deviņos mačos tikai divas uzvaras.