foto: Zumapress/Scanpix
Anglijas futbolisti vēsturiskā spēlē sagrauj Melnkalni; Ronaldu un Portugāle sakauj Lietuvu
Harijs Keins izcēlās ar trim vārtu guvumiem.
Citi sporta veidi
2019. gada 15. novembris, 09:43

Anglijas futbolisti vēsturiskā spēlē sagrauj Melnkalni; Ronaldu un Portugāle sakauj Lietuvu

Jauns.lv / LETA

Anglijas vīriešu futbola izlase ceturtdien svinēja spožu uzvaru savā 1000.spēlē un kopā ar Čehiju nodrošināja sev vietas 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Anglija kvalifikācijas cikla A apakšgrupas mačā Vemblija stadionā ar 7:0 (5:0) sagrāva Melnkalni.

Spēles 11.minūtē angļus vadībā izvirzīja Alekss Oksleids-Čemberleins, bet nākamos divus vārtus 19. un 24.minūtē ar galvu guva Herijs Keins. Trīs pirmajos vārtos asistēja Bendžamins Čilvels, kurš Keinam asistēja standartsituācijās.

Mača 30.minūtē Markuss Rešfords bija pirmais pie pretinieku vārtsarga atsistās bumbas un panāca 4:0, bet septiņas minūtes vēlāk pēc Trenta Aleksandra-Arnolda centrējuma Keins no tuvas distances nokārtoja sev "hat-trick".

Otrā puslaika vidū, 66.minūtē, Aleksanders Safranačs ieraidīja bumbu savos vārtos, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Temijs Abrahams pielika punktu angļu uzvarai - 7:0.

Šajā mačā angļiem nevarēja palīdzēt Rahīms Stērlings, kurš par saplūkšanos ar komandas biedru Džo Gomesu tika diskvalificēts uz vienu valstsvienības spēli.

Anglija kļuvusi par pirmo valsti pasaulē, kuras pieaugušo vīriešu futbola valstsvienība sasniegusi 1000 nospēlēto maču atzīmi.

Savu pirmo maču Anglija aizvadīja pirms 147 gadiem pret Skotiju. 1000 spēlēs Anglija svinējusi 569 uzvaras, 240 reizes spēlējusi neizšķirti un 189 reizes bijusi spiesta atstāt laukumu ar nokārtām galvām pēc zaudējuma. Pretinieku vārtos bumba iesista 2195 reizes, bet savos ielaisti 984 "goli".

Tikmēr Čehija sev ceļazīmi nodrošināja mačā, kurā Plzeņā ar 2:1 (0:0) uzvarēja Kosovu. Viesus 50.minūtē vadībā izvirzīja Atdhe Nuhiu, bet pamatlaika priekšpēdējā desmitminūtē Aleks Krāls un Ondržejs Čelustka atnesa mājiniekiem uzvaru.

A apakšgrupā pirmā ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir Anglija, 15 punktus guvusi Čehija, 11 punkti ir Kosovai, trīs punktus guvis Bulgārija, bet pie tikpat punktiem astoņās cīņās tikusi Melnkalne.

Tāpat kā Keins, ar "hat-trick" ceturtdien izcēlās arī Krištianu Ronaldu, kurš palīdzēja Portugālei mājās ar 6:0 (2:0) sagraut Lietuvu. Vēl portugāļiem vārtus guva Pici, Bernārdu Silva un Gonsālu Pasiesia.

Lietuvas izlasē maču no "zvana līdz zvanam" nospēlēja Latvijas kausa ieguvējas RFS aizsargs Edvīns Girdvainis.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Serbija mājās ar 3:2 (2:0) uzvarēja Luksemburgu. Serbiem divreiz izcēlās Aleksandars Mitrovičs, bet vieni vārti bija Nemanjam Radonjičam, kamēr pretiniekiem atzīmējās Gersons Rodrigess un Dāvids Turpels.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

B apakšgrupā uzvaru ar 19 punktiem septiņās spēlēs nodrošinājusi Ukraina, 14 punkti ir Portugālei, 13 punktus iekrājusi Serbija, četri punkti ir Luksemburgai, bet Lietuva ciklu noslēdza ar vienu punktu astoņos mačos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Turcija H apakšgrupas mačā savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Islandi, iekļūstot pati un ievedot arī Franciju finālturnīrā.

Francūži vēlāk šīs pašas apakšgrupas mačā ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovu. Pērnā gada Pasaules kausa ieguvējas labā vārtus guva Rafaels Varāns un Olivjē Žirū, bet moldoviešiem izcēlās Vadims Rata.

Vēl šajā apakšgrupā Albānija mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar Andoru. Mājiniekiem atzīmējās Bekims Balajs un Rejs Manajs, bet viesiem abus vārtus guva Kristians Martiness.

H apakšgrupā ar 22 punktiem deviņās spēlēs vadībā ir Francija, tālāk ar 20 punktiem seko Francija, bet 16 punktus guvusi Islande. Tikmēr 13 punkti ir Albānijai, četrus punktus guvusi Andora, bet trīs - Moldova.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas, Spānijas, Turcijas, Francijas, Anglijas un Čehijas valstsvienības.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.