foto: REUTERS/SCANPIX
Dienvidamerikas klubu kausa finālspēle Čīles nemieru dēļ pārcelta uz Peru
"Copa Libertadores" trofeja.
Futbols
2019. gada 6. novembris, 13:11

Dienvidamerikas klubu kausa finālspēle Čīles nemieru dēļ pārcelta uz Peru

Jauns.lv / LETA

Dienvidamerikas prestižākā klubu kausa izcīņa "Copa Libertadores" Čīlē notiekošo nemieru dēļ pārcelta uz Peru, vēsta Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Izvērtējot pieaugošos nemierus, CONMEBOL lēma, ka spēlētāju, apmeklētāju un delegātu drošības labad, "Copa Libertadores" fināls jāpārceļ uz Peru galvaspilsētu Limu," teikts organizācijas paziņojumā.

Finālspēle Limā notiks 23.novembrī, un tajā spēkosies Buenosairesas "River Plate" no Argentīnas un Riodežaneiro "Flamengo" no Brazīlijas.

"Limai par labu tika lemts, jo Peru valdība spēja garantēt nepieciešamo drošību finālspēles laikā," teikts paziņojumā.

Pirms nedēļas prezidents Sebastjans Pinera nolēma, ka Čīle neuzņems Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības forumu un Apvienoto nāciju klimata konferenci, kas bija paredzētas novembrī un decembrī.

Čīles Sporta ministre Sesilija Peresa tobrīd gan norādīja, ka "Copa Libertadores" fināls tiks aizvadīts paredzētajā laikā un vietā. Sākotnēji tā norise bija paredzēta Santjago pilsētā.

Pieaugošajos protestos dzīvību līdz šim zaudējuši jau 20 cilvēki, bet pēdējās trīs nedēļas nogales valstī ir atcelti visi futbola mači. Tāpat Čīles futbola asociācija (ANFP) atcēla pēc nedēļas gaidāmo spēli pret Bolīvijas izlasi.

"Situācija abās valstīs ir saspīlēta. Vienojāmies, ka drīzumā norunāsim citu laiku pārbaudes spēlei," teica ANFP prezidents Sbastjans Moreno.

ANFP arī ziņoja, ka 19.novembrī paredzētā spēle starp Čīles un Peru izlasēm nav atcelta.

Pērn fināla atbildes spēle starp Buenoairesas vienībām "River Plate" un "Boca Juniors" tika pārcelta uz Madridi, jo uzbrukumu savam autobusam piedzīvoja "Boca Juniors" vienība.

Šogad turnīra formāts ir pamainīts, un finālā tiks aizvadīta tikai viena spēle.

foto: REUTERS/SCANPIX
"Copa Libertadores" trofeja.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās