foto: AFP/Scanpix
Levandovskis atkārto bundeslīgas rekordu; "Barcelona" kaut uz brīdi izvirzās vadībā Spānijā
Minhenes "Bayern" uzbrukuma līderis pirms nedēļas pamanījās iesist arī trīs vārtus pret Latvijas futbola izlasi.
Futbols
2019. gada 19. oktobris, 21:01

Levandovskis atkārto bundeslīgas rekordu; "Barcelona" kaut uz brīdi izvirzās vadībā Spānijā

Jauns.lv

Polijas izlases uzbrucējs Roberts Levandovskis jau astotajā spēlē pēc kārtas izcēlās ar vārtu guvumu, atkārtojot Vācijas bundeslīgas rekordu, tomēr viņa pārstāvētā komanda Minhenes "Bayern" zaudēja punktus pret "Augsburg".

"Bayern" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar vienu no līgas vājākajiem klubiem "Augsburg".

Levandovskis guva savas komandas pirmos vārtus, tādējādi šosezon viņš visās spēlēs spējis izcelties ar vismaz vieniem vārtiem, tādējādi atkārtojot Pjēra Emerika Obamejanga 2015./16.gada sezonā iespēto. Tāpat Levandovskis kļuva par pirmo "Bayern" futbolistu kopš 2005.gada, kuram izdevies gūt vārtus astoņās spēlēs pēc kārtas. Iepriekš 2005.gadā to paveica Rojs Makājs.

Mājinieki spēles rezultātu atklāja jau pirmajā minūtē, kad soda laukumā pēc komandas biedru saspēles, pie bumbas nonāca Marko Rihters, kurš nelielā palēcienā panāca 1:0. 13 minūtes vēlāk pēc soda laukumā centrēto bumbu ar galvu vārtos raidīja Levandovskis.

Atlikušajā laikā pa lieliskai iespējai bija Levandovskim un Seržam Njabrī, tomēr abu futbolistu raidījumi nesasniedza vārtu tīklu.

Otrā puslaika ceturtajā minūtē no laukuma labās puses tuvāk soda laukumam pietuvojās Njabrī, kurš pabeidzis pēdējo māņu manevru, izdarīja spēcīgu un rezultatīvu sitienu. Njabrī 61.minūtē bija vēl viena lieliska iespēja, tomēr viņa raidīto bumbu no vārtu stūra izvilka "Augsburg" vārtsargs.

Kā izrādījās vēlāk, šis atvairītais sitiens bija neizšķirta vērtē, jo mača kompensācijas pirmajā minūtē no tuvas distances izlīdzinājumu panāca Alfrēds Finbogasons.

Zīmīgi, ka "Bayern" vairāk par vieniem vārtiem trīs spēlēs pēc kārtas nebija guvuši kopš 2004.gada nogales.

"Bayern" jau mača 12.minūtē traumas dēļ zaudēja savu aizsargu Niklasu Sueli, kurš, visticamāk, guvis ceļgala savainojumu.

Tikmēr citā spēlē "Leipzig" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "VfL Wolfsburg".

Mājinieku rindās vārtus guva Tīmo Verners, bet "VfL Wolfsburg" klubā vienīgo precīzo sitienu izdarīja Vouts Veghorsts.

Sestdienas centrālajā mačā Dortmundes "Borussia" savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveica Menhengladbahas "Borussia".

Vienīgos vārtus spēlē 58.minūtē guva Marko Roiss. Futbolista partneri izvirzīja Roisu vienatnē pret vārtsargu, un viņš no tuvas distances bija nekļūdīgs.

Bundeslīgā pirmo vietu ar 16 punktiem septiņos mačos ieņem Menhengladbahas "Borussia", bet "VfL Wolfsburg" tikpat punktus izcīnījuši, aizvadot par vienu cīņu vairāk. Trešo, ceturto un piekto vietu ar 15 punktiem attiecīgi ieņem "Bayern", Dortmundes "Borussia" un "Leipzig". 

Tikmēr "Barcelona" komanda Spānijas futbola čempionātā uzvarēja viesos, pateicoties Lionela Mesi, Luisa Svaresa un Antuāna Grīzmana vārtiem, un par punktu apsteidza Madrides "Real" cīņā par līderpozīciju turnīra tabulā. Tiesa, madridiešiem viena spēle rezervē (šovakar pret "Mallorca").

"Barcelona" viesos ar 3:0 (1:0) pieveica turnīra tabulas lejasdaļas komandu "Eibar". Vārtus guva Mesi, Svaress un Grīzmans.

Rezultātu 13.minūtē pēc iziešanas vienam pret vienu pretuzbrukumā pret mājinieku vārtsargu serbu Marko Dmitroviču pēc teicamas tautieša Klemēna Longlē piespēles atklāja Grīzmans. 58.minūtē Barselonas uzbrucēju trio sajauca galvu mājinieku aizsardzībai, Grīzmana soda laukumā spēlēto bumbu vārtos raidot Mesi - 2:0. Savukārt astoņas minūtes vēlāk jau Svaress bija precīzs, noformējot galarezultātu 3:0. Viņš un Mesi izskrēja divatā pret mājinieku vārtsargu, Mesi varēja pats sist, taču viņš piespēlēja pa kreisi komandasbiedram, kuram atlika vien iesist tukšos vārtos.

Uz spēli barselonieši nekārtību Katalonijā dēļ nedevās ar lidmašiņu caur Elpratas lidostu, bet deva priekšroku 589 kilometrus garam braucienam līdz basku zemei autobusā.

Šī bija kluba piektā uzvara visos turnīros kopā, nedaudz aizmirstot par vājo sezonas sākumu, rezultātiem uzlabojoties līdz ar Mesi atgriešanos laukumā pēc savainojuma sadziedēšanas. Savukārt Grīzmanam šie bija ceturtie vārti Barselonas kluba rindās pēc pārnākšanas vasarā no Madrides "Atletico".

Tāpat sezonas pirmā iziešana laukumā tā bija francūzim Samuelam Umtiti, kurš ārstēja pēdas savainojumu un spēlēja diskvalificētā Žerāra Pikē vietā.

Vienīgā nepatīkamā ziņa "Barcelona" komandas nometnē bija Serhi Roberto kreisā ceļa savainojums pirmajā puslaikā.

Visu spēles laiku viesu līdzjutēji izkliedza saukļus, kas veltīti deviņu Katalonijas aktīvistu atbalstam, kuri pagājušajā nedēļā tika apcietināti par 2017.gada Katalonijas neatkarības centieniem.

Tikmēr citā spēlē Madrides "Atletico" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Valencia".

Madridiešu vienīgos vārtus, realizējot "pendeli" 36.minūtē, guva Djego Kosta, bet viesu rindās 82.minūtē izcēlās Daniels Pareho.

Savukārt piektdienas vienīgajā spēlē "Granada" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Osasuna".

Uzvaras vārtus "Granada" klubā guva Domingus Duarte.

Spānijas čempionātā ar 19 punktiem deviņās spēlēs pirmo vietu ieņem "Barcelona", par punktu un arī vienu spēli mazāk ir otrajā pozīcijā esošajai Madrides "Real", bet trijnieku noslēdz "Granada" ar 17 punktiem deviņos dueļos. "Atletico" ar 16 punktiem ir ceturtā, bet labāko piecinieku noslēdz Sansevastjanas "Real Sociedad".

Savukārt Anglijas premejerlīgas futbola klubs Londonas "Chelsea" sestdien tikai otrā puslaika beigās guva vienīgos vārtus spēlē, nodrošinot minimālu panākumu pār Ņūkāslas "United".

"Chelsea" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Ņūkāslas komandu.

Viesu vārtsargs pirmo reizi savu komandu glāba 20.minūtē, kad spēcīgu sitienu izdarīja Meisons Mounts. Turpinājumā abas komandas izcēlās ar nedisciplinētu spēli, bet vārtus gūt neizdevās.

Mača 57.minūtē Temijs Abrahams soda laukumā iecentrēto bumbu raidīja pret vārtu stabu, bet 16 minūtes vēlāk pirmos un arī vienīgos vārtus spēlē guva Marko Alonso. Spēlētājs soda laukumā no partnera saņēma precīzu piespēli, tāpēc neapstādinot bumbu, izdevās panākt 1:0.

Abrahamam 80.minūtē bija iespēja rezultātu dubultot, tomēr spēle noslēdzās ar minimālu panākumu. Savukārt Alonso šie bija pirmie vārti kopš aprīļa.

"Pirmajā puslaikā spēlējām pārāk piesardzīgi un lēni. Nespēlējām pietiekami riskanti, ko arī pateicu pārtraukumā," pēc panākuma teica "Chelsea" treneris Frenks Lampards. "Otrajā puslaikā bijām jau krietni labāki. Domāju, ka ikviens redzēja komandas ātrumu un enerģiju."

Sestdienas pirmajā spēlē Liverpūles "Everton" mājās ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Vesthemas "United".

Vārtus 17.minūtē guva brazīlietis Bernards, bet kompensācijas laika otrajā minūtē precīzs bija Gilfi Sigurdsons.

Citā spēlē Lesteras "City" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja "Burnley".

Uzvarētāju labā vārtus guva Džeimijs Vardijs un Juri Tilemans, savukārt viesu vienīgo precīzo raidījumu izpildīja Kriss Vūds.

Savukārt Totenhemas "Hotspur" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Watford".

Mača sestajā minūtē viesu vienīgos vārtus guva Abdulajs Dukurē, bet vien četras minūtes līdz pamatlaika beigām Dele Alli rezultātu izlīdzināja.

Dienas centrālajā spēlē tiekas Mančestras "City" un Londonas "Crystal Palace".

Sezonu bez zaudējumiem turpina "Liverpool", kas astoņos mačos iekrājusi 24 punktus, tālāk ar 17 punktiem deviņā cīņās seko Lesteras un "Chelsea" klubi, bet labāko četrinieku ar 16 punktiem astoņās spēlēs ieņem Mančestras "City".