foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: pamatīgi asumi Latvijas basketbolā - jaunā spēlētāja bravūrai pieredzējušais basketbolists atbild ar žņaugšanu
Jāņa Bērziņa žņaugšanas paņēmiens pret Ralfu Kristapu Bensonu.
Basketbols
2019. gada 10. oktobris, 12:25

VIDEO: pamatīgi asumi Latvijas basketbolā - jaunā spēlētāja bravūrai pieredzējušais basketbolists atbild ar žņaugšanu

Jauns.lv

Ar pamatīgiem asumiem atmiņā paliks trešdienas, 9. oktobra, Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas spēle "Rīdzenes" sporta zālē starp BJBS "Rīga/Sportapunkts.lv" un BK "Jelgava/LLU".

Kādā no mača epizodēm 18 gadus vecais Ralfs Kristaps Bensons pēc realizēta tālmetiena imitēja loka šāviena žestu (nereti NBA spēlētāji attēlo šādas kustības pēc sekmīgām darbībām) pret pieredzējušo Jāni Bērziņu, kurš neizturēja un otrā laukumā galā ķērās pusaudzim pie kakla.

Mača tieneši Kristīne Simonoviča un Andris Petrovs nekavējoties iejaucās konfliktā un neļāva pieredzējušajam basketbolistam vēl vairāk pielietot fizisko pārspēku pret jauno censoni.

Kā portālam Jauns.lv atklāja spēlē klātesošie skatītāji, "Rīga/Sportapunkts.lv" basketbolisti visas spēles garumā pret krietni pieredzējušākajiem sāncenšiem izrādīja pamatīgu bravūrību, kas norima tikai pēc šīs agresijas izpausmes.

foto: ekrānuzņēmums no video
Jāņa Bērziņa žņaugšanas paņēmiens pret Ralfu Kristapu Bensonu.

Neskatoties uz pārliecinošo zaudējumu 100:82, tieši jaunie sportisti visas spēles garumā izrādīja, ka viņu pretinieki neprot spēlēt basketbolu, ko gan rezultātu tablo nepierāda un pagājušās sezonas LBL 2 bronzas medaļnieki apliecināja savu pārākumu.

Portāla Jauns.lv rīcībā nonācis arī kāds audio ieraksts, kurā viens no spēles dalībniekiem stāsta, ka BJBS "Rīga/Sportapunkts.lv" basketbolistu izturēšanās visa mača garumā bijusi nepamatoti bravūrīga un pat necienīga pret krietni vecākajiem sāncenšiem, turklāt to esot atbalstījuši arī jauniešu vecāki. Jāņa Bērziņa rīcība tajā tiek nosodīta, tomēr viss iepriekš notikušais liecināja, ka kaut kam esot bijis jānotiek, jo padsmitgadnieku visatļautība esot pārkāpusi jebkādas normas. Pēc šiem asumiem mača gaita pilnībā esot mainījusies.

Ralfs Kristaps Bensons šajā vasarā pārstāvēja arī Latvijas U-18 izlasi Eiropas čempionātā.

Tēmas