foto: AFP/Scanpix
"Arsenal" par rekorda summu savā rīcībā iegūst Pepi
Līdz ar noslēgto darījumu Pepe kļuvis par visu laiku dārgāko afrikāņu spēlētāju.
Futbols
2019. gada 1. augusts, 21:49

"Arsenal" par rekorda summu savā rīcībā iegūst Pepi

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" ceturtdien pārspēja savu transfēru rekorda summu, jo par nepilniem 79 miljoniem eiro tika noslēgts līgums ar Kotdivuāras futbolistu Nikolasu Pepi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pepes līgums līdz ar to pārspēja pērnā gada darījumu par 56 miljoniem mārciņu (61,5 miljoniem eiro), kad Londonā nonāca Pjērs Emeriks Obamejangs. Līguma garums gan oficiāli netiek izpausts, bet tiek lēsts, ka šādu summu futbolists saņems nākamajos piecos gados.

Līdz ar noslēgto darījumu Pepe kļuvis par visu laiku dārgāko afrikāņu spēlētāju, bet Anglijas premjerlīgā viņa līguma summa ir ceturtā augstākā. Vairāk pelna tikai Pols Pogbā no Mančestras "United" (97,7 miljoni eiro), Romelu Lukaku un Virdžils van Dijks no "Liverpool" (abiem 82,4 miljoni eiro).

Plānots, ka uzbrucējs spēlēs ar 19.numuru un pievienosies uzbrucējiem Aleksandram Lakazetam un Obamejangam, kuri šajā sezonā kopā guva 50 vārtus.

"Nikolass ir augsti vērtēts un pieprasīts futbolists starp vairākiem Eiropas klubiem," teica "Arsenal" treneris Unai Emerijs. "Noslēgt līgumu ar augstas klases uzbrucēju bija mūsu prioritāte šajā starpsezonā, tāpēc es priecājos par viņa pievienošanos. Viņš komandas spēli papildinās ar ātrumu, spēku un radošumu, tādējādi palīdzot mums gūt vairāk vārtu."

Par Pepi iepriekš interesi izrādīja arī Mančestras "United" un "Napoli" vienības, bet šajā sezonā Francijas spēcīgākajā čempionātā viņš izcēlās ar 22 precīziem sitieniem, zaudējot vien Kiljanam Mbapē.

"Nonākt šeit ir ļoti emocionāli, jo tas nav nācies viegli," intervijā ar savu jaunu klubu teica Pepe. "Gāju garu ceļu, lai nokļūtu šeit, tāpēc līgums ar "Arsenal" ir lielisks atalgojums."

Spēlētājs arī neslēpa, ka ļoti vēlējies spēlēt kopā ar Mesutu Ezilu, Obamejangu un Lakazetu. "Protams, šie ir spēlētāji, kuri ienāca man prātā, jo spēlējot "Lille" es bieži viņus vēroju," teica Pepe. "Tāpat Lakazeta spēlēja Lionas komandā, tāpēc biju spēkojies ar viņu, bet spēlēt plecu pie pleca būs liels gods."

"Arsenal" sezonu noslēdza piektajā vietā, neiekļūstot UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā jau trešo gadu pēc kārtas.

Pirmā spēle gaidāmās sezonas premjerlīgas čempionātā "Arsenal" paredzēta 11.augustā pret Ņūkāslas "United".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās