foto: LETA
Rīgas "Dinamo" otrajā pārbaudes mačā sagrauj Latvijas hokejistu pārstāvēto VHL čempioni
Ar precīzu metienu izcēlās arī dinamiešu kapteinis Lauris Dārziņš.
Hokejs
2019. gada 26. jūlijs, 20:50

Rīgas "Dinamo" otrajā pārbaudes mačā sagrauj Latvijas hokejistu pārstāvēto VHL čempioni

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Liepājā svinēja graujošu uzvaru pirmssezonas otrajā pārbaudes spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Galvaspilsētas klubs ar 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) pārspēja Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempioni Karagandas "Sarjarka", kuru trenē Leonīds Tambijevs, bet pārstāv aizsargs Edgars Siksna, kā arī uzbrucēji Kirils Galoha un Kirils Tambijevs.

Jau spēles pirmajās minūtēs Kārters Eštons pēc izgājiena vienatnē pret pretinieku vārtsargu panāca 1:0, bet līdz perioda vidum Brendons Makmilans ar spēcīgu plaukstas metienu dubultoja pārsvaru. Emīla Ģēģera perioda otrajā pusē ļāva rīdziniekiem spēles pirmo nogriezni uzvarēt ar 3:0.

Otrajā periodā uz Jākoba Berjlunda precīzo metienu pretinieki atbildēja ar gūtiem vārtiem, taču trešdaļas beigās Lauris Dārziņš atjaunoja "Dinamo" komandai četru vārtu pārsvaru. Trešajā trešdaļā J.Berjlunds pēc Dārziņa lieliskas piespēles panāca 6:1 - rezultātu, ar kādu noslēdzās mačs.

Pēc tam tika aizvadīta pēcspēles metienu sērija, kurā Kristers Gudļevskis kapitulēja Siksnam, bet atvairīja Tambijeva "bullīti", kopumā sērijai noslēdzoties neizšķirti 2:2.

Jau ziņots, ka trešdien rīdzinieki savā pirmajā mačā ar 1:2 "bullīšos" piekāpās citai VHL vienībai Almetjevskas "Ņeftjaņik". Tiesa, "Dinamo" trešdienas spēlē nepiedalījās vairāki komandas līderi, jo sastāvā tika iekļauti jaunie spēlētāji, kā arī hokejisti, kuriem pagaidām ar klubu ir noslēgti pārbaudes laika līgumi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka starpsezonā "Dinamo" papildinājusies ar trim zviedriem - Vācijas augstākās līgas (DEL) labāko vārtu guvēju Jākobu Berjlundu, uzbrucēju Dāvidu Ulstremu un aizsargu Kristoferu Berjlundu. Komandai pievienojušies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals un kanādiešu uzbrucējs Kārters Eštons, kā arī noslēgts līgums ar jauno latviešu aizsargu Eduardu Jansonu. Tāpat klubs paziņojis par līgumu pagarināšanu ar vārtsargu Kristeru Gudļevski, aizsargiem Kristapu Sotnieku, Uvi Balinski, Neriju Ališausku un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Miķeli Rēdlihu, Andri Džeriņu, Gintu Meiju, Brendonu Makmilanu, Koltonu Gilīsu, kuram nākamā sezonā būs jau ceturtā "Dinamo" rindās

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī, bet pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.septembrī savā laukumā pret latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās