foto: Latvijas volejbola federācija
Pļaviņš/Točs, spītējot traumai, izcīna Pasaules tūres četru zvaigžņu posma bronzas medaļas
Citi sporta veidi
2019. gada 21. jūlijs, 19:08

Pļaviņš/Točs, spītējot traumai, izcīna Pasaules tūres četru zvaigžņu posma bronzas medaļas

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs svētdien Portugālē izcīnīja Pasaules tūres četru zvaigžņu posma bronzas medaļas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā ar 12.numuru izliktie Pļaviņš/Točs bronzas duelī ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:18) pārspēja čīliešu brālēnus Marko Grimaltu/Etevanu Grimaltu, kuri turnīrā bija saņēmuši 18.numuru.

Pirmā seta sākums bija līdzīgs, bet tā turpinājumā Točs vairākas reizes veiksmīgi nospēlēja pie tīkla, bloķēdams pretinieku sitienus. Tas Latvijas duetam ļāva iegūt vadību ar 14:8, bet turpinājumā pārsvars tika nosargāts un setā gūta uzvara ar 21:13.

Otrajā setā Pļaviņš/Točs lielākoties atradās iedzinējos, līdz seta vidū pārņēma vadību rezultātā. Tiesa, pēc izvirzīšanās vadībā ar 11:10, Pļaviņš neveiksmīgi piezemējās un satraumēja kāju. Spītējot savainojumam, Pļaviņš varonīgi maču turpināja un kopā ar Toču nosargāja nelielo vadību, setā uzvarēdami ar 21:18.

Iepriekš pusfinālā latvieši ar 0-2 (19:21, 15:21) piedzīvoja zaudējumu Brazīlijas pārim Alisonam Čeruti un Alvaro Filjam, kuriem piešķirts desmitais numurs.

Alisons un Filju vēlāk triumfēja turnīrā, finālā ar 2-0 (21:13, 15:21, 15:9) pārspējot tautiešus Andrē Lojolu Šteinu/Žeorži Vanderleju, kuriem bija 11.numurs.

Ceturtdaļfinālā latvieši ar 2-0 (21:16, 21:13) negaidīti pārspēja sacensību pirmo numuru Brunu Šmitu/Evandru Žunioru no Brazīlijas. Pirms tam grupu turnīrā Pļaviņš/Točs guva vienu uzvaru divās spēlēs, bet izslēgšanas turnīra pirmajās divās kārtās pārspēja Brazīlijas un Spānijas duetus.

Savukārt Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš apstājās astotdaļfinālā. Latvijas pāris ir pagājušā gada Ešpiņu turnīra uzvarētāji.

Iepriekš šī turnīra sieviešu kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa.

Sieviešu turnīrā par uzvarētājām tika kronētas krievietes Naģežda Makroguzova/Svetlana Holomina, kuras finālā ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja amerikānietes Kelliju Klāsu/Sāru Sponsilu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās