foto: AP/Scanpix
Skatītāji ASV futbolistēm pārmet priecāšanos par 13 vārtu guvumu, kas saraudinājis Taizemes komandu
ASV futbolistes priecājas par gūtajiem vārtiem.
Futbols
2019. gada 12. jūnijs, 16:14

Skatītāji ASV futbolistēm pārmet priecāšanos par 13 vārtu guvumu, kas saraudinājis Taizemes komandu

Jauns.lv

Otrdienas vakarā ASV sieviešu futbola izlase aizvadīja FIFA Pasaules kausa spēli pret Taizemes nacionālo futbola komandu, izcīnot graujošu 13 vārtu uzvaru. Taizemes spēlētājām ASV vārsardzi apspēlēt neizdevās. Tagad amerikānietes izpelnījušās skatītāju nosodījumu, jo pārāk uzskatāmi priecājušās par katriem gūtajiem vārtiem, atstājot pretinieces, mirkstot asarās.

ASV spēlētājas katru vārtu guvumu svinējušas, priecīgi apskaujoties. Pat par 9.,10. un 11. vārtiem spēlētājas priecājušās tā, it kā būtu tikko atklājušas spēles rezultātu.

foto: AP/Scanpix
ASV futbolistes priecājas par gūtajiem vārtiem.

Apkopojumu ar pēc skata vienkāršajiem vārtu guvumiem publicējis arī kāds "Twitter" lietotājs. "Ietago draugu, kurš ir vēl sliktāks vārtsargs par Taizemes komandas vārsardzi," vēsta ieraksts.

Kā stāsta ASV komandas kapteine Megana Rapioni, spēles laikā vienmēr tiek izrādīta cieņa pret pretiniecēm, tomēr šis ir Pasaules kauss, turklāt ASV spēlētājas tajā piedalījušās pirmo reizi.

ASV rezultatīvās spēles laikā turnīra rekordu uzstādījusi spēlētāja Aleksa Morgana, kura bumbu vārtos raidījusi 5 reizes. Pirmos 3 vārtus amerikānietes guvušas 1.puslaikā, bet visi nākamie vārti tikuši gūti viens pēc otra 2.puslaikā.

foto: REUTERS/SCANPIX
ASV futbolistes priecājas par gūtajiem vārtiem.
foto: REUTERS/SCANPIX
ASV sieviešu futbola izlase

"Katrs vārtu guvums šajās spēlēs ir svarīgs, un pie tā mēs arī strādājam," pēc spēles teikusi rezultatīvākā ASV komandas pārstāve Morgana. Arī komandas trenere Džila Elisa uzsver, ka pretinieces tikušas respektētas, aizvadot spēcīgu spēli pret viņām: "Diez vai vīriešu futbola spēlēs rezultāts 10-0 tiktu apspriests tik plaši. Šīs ir sacensības, kurās svarīgs arī gūto vārtu skaits."

foto: REUTERS/SCANPIX
ASV sieviešu futbola komandas galvenā trenere
foto: REUTERS/SCANPIX
Taizemes sieviešu futbola izlase

Nosodījumu amerikāņu futbolistēm paguvuši izteikt vairāki sporta komentētāji un skatītāji visā pasaulē. Daži pamanījušies viņu uzvaras svinības nosaukt pat par "pretīgām". Piemēram, Kanādas sporta kanāla "TSN" komentētājas, bijušās kanādiešu futbola spēlētājas Klēra Rastada un Keilina Kaila izteikušās, ka "svinēt vārtu guvumus šādā spēlē ir absolūti lieki". 

foto: AFP/Scanpix
Taizemes sieviešu futbola komandas vārtsardze.

Viedokli izteicis arī ASV bijušais futbolists Teilors Tvelmans: "Svinēt vārtus (tādus, kā nr. 9) atstāj šķebinošu sajūtu arī man, tāpat kā daudziem no jums. Gribētu zināt, vai kāds pēc šī arī atvainosies."

Sportista viedoklim piekrituši daudzi, piebilstot, ka spēle jau kļuvusi pazemojoša, pārvēršoties par vienkāršu bumbas speršanu mērķī.

foto: AFP/Scanpix
Taizemes sieviešu futbola komandas spēlētājas pēc zaudējuma.
foto: REUTERS/SCANPIX
ASV komandas spēlētāja mierina Taizemes sieviešu futbola komandas vārtsardzi.

Protams, neiztikt arī bez pretējiem viedokļiem. Tīmeklī atrodami arī amerikānietes atbalstoši komentāri. "Tā nav viņu vaina, ka nācies spēlēt pret sliktu komandu", "ASV komanda nav nākusi šeit, lai draudzētos. Viņas ir atnākušas, lai vinnētu Pasaules kausu", "Iedomājies, ka tu būtu viņu vietā. Spēlēt Pasaules kausā ir bijis tavs sapnis jau ilgi, un tu gūsti vārtus. Svini!"

Futbolistes ar graujošo rezultātu 13-0 gandrīz uzstādījušas jaunu komandas rekordu. Pašreiz rezultatīvākā uzvara ar rezultātu 14-0 ASV sieviešu futbola izlasei bijusi pret Dominikānas Republiku 2012.gada Vankūveras Olimpisko spēļu kvalifikācijas spēlē.

foto: EPA/Scanpix
ASV futbolistes priecājas par gūtajiem vārtiem.

FIFA Sieviešu Pasaules kauss futbolā sācies sestdien, 8.jūnijā, Francijā. Turnīrā kopā piedalīsies 24 izlases. Lielais fināls gaidāms 7. jūlijā, Lionā. Pašreizējā sieviešu futbola čempione ir ASV, bet starp favorītēm šogad tiek minētas Anglija un divkārtējā čempione Vācija.

Pirmo reizi FIFA Pasaules kauss sievietēm tika aizvadīts 1991.gadā.